SEBAHATTİN ALP

Spor Toto Süper Lig'e 9 yıl sonra dönmenin eşiğinde olan Abalı Denizlispor, süper bir gelir elde etmeye çok yaklaştı. 2010'da 1. Lig'e düşmesinin ardından son yıllarda mali krizlerle anılan, eski yabancılara olan borçlar nedeniyle transfer yasağı alıp puanları silinen Denizlispor, her sezon düşme korkusu yaşadı. Bu sezon eski yabancı borçlarını temizleyip mevcut kadrosunu düzenli prim ödemeleriyle motive eden Denizlispor, Süper Lig hedefine ulaştığı takdirde 100 milyon TL civarında gelirin sahibi olacak.

BORÇTAN KURTULACAK
Geçen sezon Süper Lig'de kulüpler, lige katılım bedeli olarak yayıncı kuruluştan 35.5 milyon TL aldı. Süper Lig'de yayın havuzundan takımlara her galibiyet için 2.6 milyon TL, beraberlik için 1.3 milyon TL ödeniyor. Ligde kulüplerin Spor Toto gelirleri, sponsorluk ve reklam gelirleri de artıyor. Halen toplam 40 milyon TL civarında borcu bulunduğu öğrenilen Denizlispor, Süper Lig'e çıkar çıkmaz müthiş bir gelirle rahatlayacak. Hem borçlarından kurtulacak, hem de önemli bir gelire sahip olacak olan Horozlar, taraftarlarına şampiyonluk coşkusunu yaşatmak için sabırsızlanıyor.

DENİZLİ BAŞKENT'E ÇIKARMA YAPACAK
Son yılların en iyi performansını yakalayarak koşar adım Süper Lig'e giden Denizlispor'a önemli destek taraftarlarından geldi. Bu sezon iç saha maçlarında Atatürk Stadı'nı tıka basa dolduran yeşil-siyahlı taraftarlar takımlarını hiç bir deplasman maçında yalnız bırakmayarak zaferin en önemli faktörlerinden biri oldu. Yarın Eryaman Stadyumu'nda 19.30'da Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Denizli'de ek seyirci talebi Başkent ekibi yönetimi tarafından kabul edildi.

SEFERBERLİK ILAN EDİLDİ
haber üzerine harekete geçen Denizlili taraftarlar ise seferberlik ilan edip deplasman hazırlıklarına başladı. Yaklaşık 3 bin taraftarıyla Ankara'ya çıkarma yapacak olan Denizlispor da taraftarlar biletleri satışa çıkar çıkmaz anında tüketti. Tarihi bir fırsat yakaladıklarını söyleyen yeşil-siyahlılar, "Denizlispor nerede, biz oradayız. Başkent'ten de zaferle döneceğiz" şeklinde konuştu.

DEV MAÇ BİTİGEN'İN
MHK pazar günü lig lideri Gençlerbirliği ile takipçisi Abalı Denizlispor arasında oynanacak olan maçı Abdulkadir Bitigen'in yöneteceğini açıkladı. Kayseri Bölgesi hakemi Bitigen Denizlispor'un 3 maçını yönetirken, Horozlar bu süreçte 1 galibiyet 2 de yenilgi aldı. Bitigen'in yönettiği maçlarda G.Birliği ise Başkent temsilcisi 4 maçta 3 galibiyet bir de yenilgi yaşadı. Bitigen'in yardımcılıklarını Mehmet Şahan Yılmaz ve Mustafa Savranlar yapacak.