SEBAHATTİN ALP (ÖZEL HABER)

Spor Toto 1. Lig'de 23. hafta geride kalırken, Osmanlıspor, Abalı Denizlispor ve Gençlerbirliği arasındaki şampiyonluk mücadelesi, nefes kesiyor. Haftaya lider giren Denizli sahasında en yakın takipçisi Osmanlıspor'a 2-0 mağlup oldu ve 14 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Başkent temsilcisi, deplasmandan zaferle ayrılıp, üst üste 10 galibiyetini aldı, puanını 47'ye çıkardı ve averajla liderliğe yükseldi. Ligin ilk yarısında başarılı bir performans sergileyen, devre arasına 41 puanla lider giren G.Birliği, sezonun ikinci bölümüne kötü başlamıştı.

KIYASIYA REKABET
İkinci yarıdaki ilk 4 maçından yenilgiyle ayrılan ve zirveyi kaptıran Ankara ekibi, 22. haftada Tetiş Yapı Elazığ'ı 2-1 yenerek kötü gidişi sonlandırdı. 47 puanlı ilk 3 takım averajla sıralanıyor. Kalan 11 haftada Süper Lig yolunda takımları birbirinden zor maçlar bekliyor.

FİKSTÜR AVANTAJI HOROZ'DAN YANA
'Lig yeni başlıyor' diyen teknik direktör İldiz, "Bir yenilgi bizi yıkmaz. Fikstürümüz iyi" dedi.Abalı Denizlispor'da gözler hafta sonu oynanacak olan Elazığspor maçına çevrilirken, teknik direktör Yücel İldiz, futbolcularıyla toplantı yaptı. İldiz, "Tek maçı kazanan değil, sezonu kazanan şampiyon olur" dedi. İldiz, "Lig yeni başlıyor. Osmanlıspor maçını bırakıp tamamen Elazığspor'a konsantre olmalıyız. Kalan haftaları maç maç ele alacağız. Elazığspor zor durumda. Transferin kapanmasına saatler kala 20'den fazla transfer yaptılar. 

"HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"
Takım olmaya ve alt sıradan kurtulmaya çalışıyorlar. Bütün maçların kendilerine göre zorluk seviyeleri var. Bundan sonra her takımın maçı zorlu olacak. Rakiplerimiz birbirleriyle oynayacak. Ama maçlar oynanmadan, mücadele etmeden kazanılmıyor. Ama bir fikstür avantajımız olduğu gerçek. Önemli olan sadece fizik anlamda değil, mental anlamda, saha içi ve dışında, yönetimle hazırlanmaktır. Maddi manevi hazırlanmak ve kararlılık göstermek gerekir. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

KBONG ORTAYA, AISSATI RECEP’İN YERİNDE

Sarı kart cezalısı Recep Niyaz’ın yerine Teknik Direktör Yücel İldiz’in forvet arkasında Aıssatı’ye görev vermesi bekleniyor. Osmanlıspor maçında oynamayan Kbong ise orta alanda görev alacak. Yeşil siyahlılar Cuma günü saat 16.30’da İzmir’den Şanlı Urfa’ya uçacaklar. Karşılaşma Cumartesi günü saat 13.30’da GAP Stadında oynanacak.