SEBAHATTİN ALP (ÖZEL HABER)

Haftayı karlı kapatan yeşil-siyahlılar, puanını 54’e çıkartıp zirvedeki yerini korurken, 9 yıllık Süper Lig hasretini bitirmek için avantajı kaptı

Spor Toto 1. Lig'de alt sıralardan kurtulmaya çalışan Afjet Afyonspor'u deplasmanda 3-1 yenen lider Abalı Denizlispor, Süper Lig ateşini yaktı. En önemli rakiplerinden Osmanlıspor'un evinde Hatay'a yenildiği haftayı iyi değerlendiren yeşil-siyahlılar bu galibiyetle hem 54 puana yükselip liderliğini korudu hem de Başkent temsilcisiyle bitime 8 maç kala arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı.

GURBETTE EN İYİ

Büyük bir avantajı eline geçiren Ege ekibi, 2009- 2010 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e iyice göz kırpmaya başladı, milli araya da moralli girdi. Spor Toto 1. Lig'de deplasmanda Afjet Afyonspor'u yenen Abalı Denizlispor gurbette en başarılı takım olarak dikkat çekiyor. Zirvedeki yerini koruyan ve 6 puanlık avantaj yakalayan Horozlar, dış sahada 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı, 19 gol attı, kalesinde 15 gol gördü, 27 puan topladı, dışarda 26 puan toplayan Gençlerbirliği ve Osmanlıspor'u solladı. Yeşil-siyahlılar, iç sahada da aynı performansı sergiledi, 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı, 27 puanı hanesine yazdırdı. Denizlispor, kalan haftalarda Altay, Adanaspor (D), Boluspor, Giresunspor (D), Balıkesirspor, Gençlerbirliği (D), Karabükspor ve İstanbulspor'la (D) karşılaşacak.