HABERDENİZLİ.COM/SEBAHATTİN ALP (Özel haber)

Spor Toto 1. Lig’de lider Gençlerbirliği’ni deplasmanda 3-0 yenerek bitime 2 maç kala Spor Toto Süper Lig’e göz kırpan Denizlispor’da yönetim kesenin ağzını açmış ve Karabükspor maçı öncesi 9 Mayıs 2019’da yapılan açıklama ile Süper Lig’e çıkılması halinde futbolcu başına 300’er bin TL de şampiyonluk primi sözü vermişti. 
Basın toplantısında primlerin futbolcuların oynadıkları maçlara göre hesaplanacağını anlatan Ali Çetin, "Yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız toplantıda şampiyonluk primini 300'er bin TL olarak belirledik. Bunu eşit ve adaletli bir şekilde yapacağız. 34 maçın tamamını oynayan 300 bin TL alacak. Ancak 34 maç oynayan ile 8 maç oynayan futbolcu aynı parayı almayacak. Oynadığı maçlara göre hesaplanacak. Futbolcularımız bizleri buralara kadar getirdi, sonunu da getirecektir. Alacakları para helal olsun" diye beyanat vermişti.

6 AYDIR SÖZÜNÜ EDEN YOK

Yeşil siyahlı yönetim, vaad edilen şampiyonluk primini aradan geçen 6 ay içinde bir daha ağzına almadı. Şampiyonluk primi için TFF’ya başvuranlar adeta aforoz edildi. TFF’ye başvuran Recep Niyaz, haklı bulunarak 1 günlüğüne de olsa boşa çıkmıştı. Yeşil siyahlı yönetim tarafından Recep’e bir miktar ödeme yapılarak, başarılı futbolcunun tamamen boşa çıkması önlenmişti. Recep’in ligde ki son maçlarda yedek kulübesine hapsolması da, başkan Ali Çetin’in Recep’in TFF’ye başvurmasına tavır alarak bir nevi cezalandırma olarak ilişkilendirilmişti. Şu an kadroda bulunan bazı futbolcuların diğer alacaklarının yanmaması için, devre arasında TFF’ye başvuru yapacakları öğrenildi.
Teknik Direktör Yücel İldiz ve ekibinin ise şampiyonluk primi olarak 1 milyon lira alacağı var. Diğer alacakları ile birlikte 3 milyon yüz bin lira Denizlispor’dan alacaklı olan İldiz’e de henüz ödeme yapılmadığı öğrenildi.. 
Geçen sezon futbolcuların oynadıkları maç sayısına göre 34 maçla 300 bin lirayı tam olarak hak eden tek futbolcu Mehmet Akyüz. Akyüz’ü 33 maçla Ismaıl Aıssatı ve Recep Niyaz izliyor. 32 maç oynayanlar ise Adam Stackhowıak, Burak Çalık, Kerem can Akyüz, Abdülkerim Bardakçı.. Alperen Babacan 30, Ziya Alkurt 28, Burak Altıparmak 27, Oğuz Yılmaz ise 26 maçta forma giydi.