SEBAHATTİN ALP (Köşe yazısı)

Spor Toto 1. Lig'de şampiyon olarak 9 sezon sonra Süper Lig'e dönen Abalı Denizlispor, istatistikleri de alt üst etti.
Süper Lig’e çıkan Denizlispor, sezonun en golcü, en centilmen, en başarılı ve kafa ile en çok gol atan takımı unvanlarıyla rakamlarda da şampiyon oldu.

EN İYİSİ DENİZLİSPOR
Mütevazi bütçesi ile dev bütçeli takımları geçip, 1.Lig’de şampiyon olan ve Süper Lig’e yükselen Horoz, istatistiklere de damga vurdu. 67 golle en golcü takım olan yeşil siyahlılar, deplasman da en başarılı, en centilmen, en çok kafa golü atan takım olarak da istatistiklerde de rakiplerini solladı.

2018-2019 sezonunda 306 maçta toplam 804 gol atılırken, 67 gol kaydeden şampiyon Abalı Denizlispor, en golcü takım oldu. Abalı Denizlispor'u, 60 golle Gazişehir Gaziantep ve 57 golle Hatayspor izledi. Lige veda eden Kardemir Karabükspor ise 10 golle en az gol atan ekip olarak dikkati çekti.

CENTİLMEN HOROZ
Yeşil-siyahlılar, 67 golden 47'sini ayakla, 4'ünü penaltıdan kaydetti. Horozlar, 64 sarı, 3 kırmızı kartla en az kart gören takım oldu. Yeşil siyahlılarda kırmızı kartları Ziya Alkurt, Kıbong Mbamba ve Alperen Babacan gördü. En çok sarı kartı ise 7 kartla Ismail Aıısatı gördü. Onu, 6’şar sarı kartla Alperen ve Deniz Vural izledi. Tüm rakiplerini geride bırakan Denizlispor golcüleriyle "en kral takım", az kart görmesiyle de "en centilmen" unvanlarını aldı.

ALTIN KAFA KEHİNDE
Denizli, 15 golle 1. Lig'de kafa ile en çok gol atan takım unvanına da sahip oldu.Denizlispor'da 15 kafa golünün 5'ini ligin ikinci yarısında gelen Lanre Kehinde attı. Kehinde'nin toplam 10 golü bulunuyor. Recep Niyaz 3, Mehmet Akyüz, Ziya, Alperen 2'şer, Burak Çalık ise 1 golü kafayla ağlara gönderen isimler oldu. Ligdeki 804 golün 577 gol ayakla, 135'i kafayla, 73'ü penaltıdan atılırken, futbolcular 19 golü ise kendi kalelerine attılar.

MEHMETAKYÜZ 21 MAÇ 3 SARI KARTLA OYNADI
Ligdeki 3.sarı kartını Denizlispor’un 3-2 kazandığı 25.11.2019’da oynanan Gitresunspor maçında gören kaptan Mehmet Akyüz, sonraki 21 maçta kart görmeyerek, büyük başarıya ve rekora imza atıp örnek oldu. Toplam 13 takımın 19 oyuncuyla, kendi kalesine gol atma şansızlığı yaşadığı lig’de Denizlispor sadece bir kez kaleyi şaşırdı.