Afjet Afyonspor Sportif Direktörlüğü görevini yürüten Denizlispor ve Denizli Büyükşehir Belediyespor’un eski futbolcusu ve Denizlispor’da sezon başında yardımcı antrenörlüğü yürüten İbrahim Çelik, dün oynanan Sakaryaspor - Afjet Afyonspor maçının ardından yaşanan üzücü olayda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Futbol hayatının büyük bölümünü Denizli'de geçiren, Denizli BBSK'da teknik direktörlük son olarak da bu sezon başında Denizlispor'da yardımcı antrenörlük görevlerini üstlenen İbrahim Çelik ailesinin yanında olmak istediği için yeşil siyahlılardan ayrılmış ve Afjet Afyonspor sportif direktörü olmuştu.

Afyonspor hafta sonunda Sakaryaspor deplasmanda 2-1 kazandı.   

Maç dönüşü Afyonspor kafilesinin bulunduğu otobüs il çıkışına kadar polis eskortluğu eşliğinde güvenle seyahat etti. Fakat polislerin takibi bırakmasının ardından Sakarya Eskişehir karayolunun 25'nci kilometresinde yol kenarında bekleyen bir grup seyir halindeki otobüse saldırıda bulundu.  Atılan taşlardan biri otobüs camından içeri girerek İbrahim Çelik'in başına isabet etti. Otobüsün ön ve arka camları kırıldı.

Saldırıyı atlatmak isteyen otobüs şoförü bir süre daha aracı kullandı ve olay yerine polis çağırıldı.  Çelik ambulansla Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne götürüldü. Kafatasının çatladığı belirlenen Çelik ameliyata alındı. İbrahim Çelik'in genel sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.  

DENİZLİSPOR'DAN GEÇMİŞ OLSUN İBRAHİM ÇELİK MESAJI

Denizlispor’un resmi sayfasından geçmiş olsun mesajı yayınlandı. Mesajında; “Geçmiş Olsun İbrahim Çelik!

Afjet Afyonspor Sportif Direktörlüğü görevini yürüten eski futbolcu ve antrenörlerimizden İbrahim Çelik'in dün oynanan Sakaryaspor - Afjet Afyonspor maçının ardından yaşanan üzücü olayda ağır yaralı olarak hastahaneye kaldırıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Sporda şiddetin her türlüsünü kınadığımızı belirtir, Sayın İbrahim Çelik'e acil şifalar dileriz.”