SEBAHATTİN ALP / haberdenizli.com

Spor Toto 1.Lig’de Ege Derbisini kayıpsız geçen Denizlispor, zirvenin keyfini sürüyor. Tecrübeli teknik direktör Yücel İldiz ile yenilmezlik serisini 13 maça çıkaran horozlar, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Altınordu'yu ikinci yarıda bulduğu tek golle geçen Denizlispor'da Teknik Direktör Yücel İldiz, karşılaşma ile ilgili olarak, "Pozisyon vermeden sonuna kadar galibiyet golünü kovaladık ve attık" dedi.13 maçtır yenilmeyen yeşil siyahlılar, bu galibiyetle 46 puana ulaşırken, ikinci sıraya yükselen Osmanlıspor ile puan farkını da 5’e çıkardı. Teknik Direktör Yücel İldiz, zorluk derecesi yüksek bir maç olacağını söylediklerini ve maçın zor geçtiğini belirterek, "Rakibimiz Altınordu’nun üzerinde baskı da yok. Rahat şekilde oynuyorlar. Amaçları farklı iki takımın mücadelesi oldu. Altınordu'yu kutluyorum çok iyi mücadele ettiler. Ama benim takım oyuncularımı da kutluyorum, hakikaten maçı sonuna kadar istedik. İlk devre ve ikinci devre pozisyon vermeden sonuna kadar galibiyet golünü kovaladık ve attık. Camia olarak bizim adımıza çok mutlu bir akşam oldu. Bundan sonra da zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacağız bu bir gerçek. Bunun bilinci içerisinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Gol Kehinde’ye hediye

Burak Çalık, attığı gol sonrası babası öldüğü için ülkesine giden Kehinde’nin formasını alarak kameralara poz verdi. Taraftarlarda Kehinde’nin acısını paylaşmak için pankart açtı. Kehinde’de maç öncesi İngilizce olarak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ‘Goog luck guys’ (İyi şanslar arkadaşlar’  diye yazdı.

Ayaklarına sağlık

Maç sonrası elinde yeşil siyahlı bayrak ile sahaya giren Denizlispor Başkanı Ali Çetin, sevincini taraftarlarla paylaştı. Çetin’e yönetimde ki arkadaşları da eşlik etti. Çetin, maç sonrası kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Bize bu sevinçleri yaşatan futbolcu kardeşlerim hepinizin ayağına sağlık. O özlediğimiz kupa sezon sonunda sizin ellerinizde yükselecek” diye yazdı. 

Tebrikler çocuklar

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, paylaşımında şu görüşlere yer verdi: “ Tebrikler çocuklar. Denizlimizin en büyük markası @Denizlisporumuz'un Altınordu maçı sonrası hemşehrilerimizle galibiyet sevincini doyasıya yaşadık. O sene bu sene. Ortak sevdamız Denizli” . Başkan Zolan maç öncesi ve sonrasında taraftarlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 

Galibiyete 20’şer bin lira prim

Altınordu’nun 14 maçlık yenilmezlik serisine son veren Denizlispor’lu futbolculara galibiyet primi olarak 20’şer bin lira verilecek. Geçen hafta Hatayspor ile 1-1 berabere kalan yeşil siyahlılar 7 bin 500’er lira prim almışlardı. Başkan Ali Çetin ve yöneticilerin soyunma odasına girmesiyle ‘20 bin’ diye tempo tutan futbolcuların ısrarı karşısında prim 20’şer bin liraya çıkarıldı ve bu sezonun en yüksek primi oldu.