HABERDENİZLİ.COM

Spor Toto 1.ligde yıllardır ligde tutunmak için çırpınan ve son hafta maçlarında ligde tutunan Denizlispor’da yeni sezon hedefi şampiyonluk. Yeni Asır’dan Sebahattin Alp’in haberine göre, Teknik Direktör Osman  Özköylü, yeni sezon planlarını anlatırken, taraftarları memnun edecek ve zirveye oynayacak bir takım oluşturacaklarını söyledi. Özköylü “İstediğim oyuncular alındı. İsişare ile olan şeyler bunlar. Onların bana dediği, benim ortaya koyduğum isimler oluyor. Orta noktada buluşuyor. Sistemi bilen oynatacak olan benim. Sivas’ta, Erzurum’da, Osmanlı’da, Erciyes’te ve Elazığ’da kadroları biz kurduk. Gerekli adımlar atıldı. Hepsi de şampiyon oldular” dedi.

 “TEK BAŞIMA BİR ŞEY YAPAMAM”
“Şampiyonluk güzel bir kelime, bunu başarmayı çok istiyorum”
diyen Özköylü,  “Unutmamak lazım ki Denizlispor’un yaşadığı birçok problemler var. Kulüp yapısında sıkıntılar var. Altyapı oturmadan şampiyonluktan bahsetmek mantıklı değil. İyi oyuncular alacağız, kuracağız ama uyum süreci olacak.  Kadro yüzde 70 değişiyor. Her maçı kazanacağız, yapacağız, edeceğiz diyemem. Tek başıma her şeyi yapamam. Ben saha, oyun ve hazırlama anlamında en iyisini yapacağım. Ama ilerleyen süreçte futbolcuların ödemeleri olacak. Üst kademedeki insanların desteği, taraftar desteği bunlar çok önemli. Biz istiyoruz seyirci, baskı, maddi destek olsun. Ligde iyi futbol oynayan her rakip karşısında savaşan, iyi sonuç alan bir takım olacaktır. Ciddi rakiplerimiz olacak. Maddi anlamda bizden iyi olan takımlar var. Bizim istediğimiz adama 2 kat para veren takımlar var. Ama en iyisini yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

 “Total futbol oynamak istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden tecrübeli hoca, “Yeri geldiğinde savunma yapacağız ama hücum elbet olacak. Oyunun her yönünde olacağız. Birlikte hareket edeceğiz. Denizlispor’da bunu göstereceğiz. Bunu oturtacağız, bir anda olmuyor. Hadi böyle oynayacağız dediğinizde oyuncu hemen buna adapte olamayabiliyor.  İlk 2 iddiamız olacak. Liderde çıkabiliriz, ilk 6’dan da çıkabiliriz. Şimdi bunları konuşmak doğru değil. Yapacak olduğumuz 4 transferle ne olacağımızı göreceğiz.  Işık görünüyor. Doğru adımlarla iyi yere geleceğiz. Bu takımın artık başarı istediğini söyledik. Oyuncular bunu biliyor.  Önceki dönemde maç yaptığımız kamp günü icra geliyordu. Oyuncular para alamıyordu ama güzel işler başarmıştık. Şimdi de başaracağız” dedi.

“POEPON’U ÇOK İSTEMİŞTİK”
Transferde uçuk rakamlarla karşılaştıklarını belirten deneyimli teknik adam, “Forvet noktasında ciddi rakamlar karşımıza geliyor. Minimum 250 Bin Euro. Bu lig için çok ciddi para.  Bu rakamları karşılamak istiyorsunuz ama katkı yapacak adamı buna vermemiz gerekiyor. Hata yapmak istemiyoruz. Paranın doğru adama gitmesi gerekiyor. Bu açıdan temkinli davranıyoruz. Hafta içinde bir yerli oyuncu gelebilir. 10 numara içinde görüştüğümüz isimler var. Forvet transferi de yakında sonuçlanacak. Görüştüğümüz oyuncu süre istedi. Ama biz olumsuz gibi hareket edip B ve C planlarımıza bakıyoruz. Poepon’u çok istemiştik. Ciddi fedakarlıklar yaptık ama olmadı. Gazişehir bizden 2 kat fala para verdi. Oyuncu da fazla paraya gitti” dedi.

“YABANCILARIN BU LİGDE OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Takımla yeni sözleşme imzalayan Aissati’nin kalmasına çok sevindiğini söyleyen Özköylü, “Yabancıların bu ligden olmasını önemsiyor ve istiyorum. Aissati’nin kalmasını çok ısrar ettik. Kibong  Türkiye’de oynayan ve ligi bilen bir isim. Kaleci Adam yine ligi tanıyor. Diğer oyuncularında böyle olmasını istiyorum. Yabancılık çekmeyecekler. Transferleri böyle düşünüyoruz. Bazı takımlar barajı çok yükseltti Gazişehir abuk sabuk rakamlar veriyor. Bize ve lige zarar veriyorlar. Para var diye bu kadar yanlış hamle yapmak doğru değil” diye konuştu.