HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek 6 haftalık galibiyet hasretine son veren Denizlispor, bugün konuk edeceği Sivasspor’u yenip seyircisi önünde 2,5 aylık galibiyet özlemine son vermek niyetinde.  İlk 2 hafta aldığı 2 galibiyet sonrasında bir daha 2 maç üstüste kazanamayan yeşil siyahlılar, zorlu sınavı geçip seri yakalamak peşinde. Atatürk Stadı'nda saat 14.00'de başlayacak maçta Zorbay Küçük görev alacak.

HUGO V SAPUNARU YOK
Yeşil-siyahlılarda sakatlığı süren Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega ile sarı kart cezalısı Sapunaru görev alamayacak. Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Gençlerbirliği galibiyeti ve kupa da tuır atlamanın morali ile sahaya galibiyet için çıkacaklarını belirterek, “ Rakibimizin gücü belli ama dersimize iyi çalıştık. Kazanarak galibiyeti iç saha da galibiyet özlemi çeken taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz” dedi.

Süper Ligde en son 16.9.2009 da karşılaşan 2 ekibin Denizli’de ki mücadelesi 1-1 sona ermişti. Sonraki sezonlarda oynanan TFF 1.lig’de ki 4 maçın üçünü Sivasspor kazanırken, Denizli’de ki maç 0-0 sona erdi. Deplasmanda oynadığı son 11 maçı kazanamayan Sivasspor (5B 6M), Süper Lig'de devam eden en uzun galibiyet hasretinin sahibi konumunda.

Süper Lig'in ilk dokuz haftasında geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan takım Sivasspor olurken (7), Denizlispor öne geçtiği üç karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. 2019/20 Süper Lig sezonunda henüz penaltı kullanmayan üç takımdan biri Sivasspor (Ankaragücü ve Alanyaspor ile birlikte).

Ligde şu ana kadar kalesine Denizlispor'dan daha fazla penaltı gelen takım yok (5; Kayserispor ile eşit). Denizlispor formasıyla ilk golünü geçen hafta Gençlerbirliği filelerine gönderen Olcay Şahan, Ağustos 2016'dan bu yana üst üste iki Süper Lig maçında gol atamıyor.