SEBAHATTİN ALP (Özel haber)

Spor Toto 1. Lig'de ilk iki takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği ligde lider Gençlerbirliği ve Abalı Denizlispor'un yanı sıra Hatayspor da matematiksel olarak Süper Lig şansını son 3 haftaya taşıdı. Gençlerbirliği'nin 67 puanla lider durumda bulduğu ligde 63 puana sahip Abalı Denizlispor ile 58 puanlı Hatayspor umudunu koruyor. Kalan 3 haftada Gençlerbirliği'ne Süper Lig için sadece 1 puan gerekiyor. 5 Mayıs Pazar günü Denizlispor'u konuk edecek Gençlerbirliği, Hatayspor'un 3 Mayıs Cuma günü Boluspor deplasmanında olası bir puan kaybında maçını oynamadan Süper Lig'e yükselmeyi garantileyecek. Son 3 haftaya Hatayspor'un 5 puan önünde giren Horozlar da Hatayspor'un bu hafta puan kaybetmesi ve deplasmanda Gençlerbirliği'ni yenmesi halinde adını 9 yıl sonra Süper Lig'e yazdıracak.

Horoz Yarışta Çok Avantajlı

BAŞKENT'TE TELAFİ HAFTASI
Balıkesir beraberliğiyle evindeki son 5 maçı kazanamayıp Süper Lig yolunda avantajı kaçıran Abalı Denizlispor deplasman karnesine güveniyor. Pazar günü liderlik koltuğunda oturan G.Birliği'ne konuk olacak yeşil-siyahlılar, dış sahada en başarılı performans gösteren ekip unvanını aldı. Deplasmanda oynadığı 15 maçın 10'unu galibiyetle bitiren Horoz, 3 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Son 4 deplasman maçını kayıpsız geçen Denizli rakip ağlara 26 gol bırakıp 18 kez de topu filelerinde gördü. Denizlispor, 63 puanının 33'ünü gurbette hanesine yazdırdı.

Horoz Yarışta Çok Avantajlı

İLDİZ UMUT DOLU
Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, iç sahada hesapta olmayan kayıplar yaşadıklarını belirterek, "Enteresan bir tablo oluşturduk. Evde kaybedip dışarıda telafi ediyoruz. Balıkesir maçı geride kaldı. Artık Gençlerbirliği karşılaşmasına odaklanacağız. Ankara'dan istediğimiz sonucu alıp Süper Lig için önemli bir adım atmayı amaçlıyoruz" dedi. İldiz, "Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Süper Lig'e yükselmemiz biraz gecikti ama sonunda gülen biz olacağız" dedi.

Horoz Yarışta Çok Avantajlı

Stackhowıak geçit vermiyor
Denizlispor’un 33 yaşında ki Polonyalı kalecisi Adan Stackhowıak, kalesinde adeta devleşiyor. 31 maçın 30’unda oynayan ve son 3 maçta kalesini gole kapayan Adam, kritik kurtarışlarıyla takımına hayat verdi.

Horoz Yarışta Çok Avantajlı

ZOLAN’A İMZALI FORMA
Denizlispor yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Zolan’a futbolcuların imzaladığı formayı çerçeveletip, verdiler.