HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Spor Toto 1. Lig'de zirveye demir atan Denizlispor'da, teknik direktör Yücel İldiz'in farkı hissediliyor. Sezona teknik patron Osman Özköylü'yle başlayan, 8. haftadaki Ümraniyespor yenilgisi sonrası yeşil-siyahlı takımın dümenine geçen İldiz, Horoz'u şaha kaldırdı.

8. haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden, 13 puanla 7. sırada yer alan Denizlispor, lider Gençlerbirliği'nin 11 puan gerisinde yer alıyordu. İldiz yönetimindeki yeşil-siyahlılar, 13 maçta yenilgi yüzü görmedi, 10 galibiyet, 3 beraberlik aldı, 33 puan topladı.

Liderlik koltuğunu ele geçiren Denizlispor, 21. haftada en yakın rakibi Osmanlıspor'a 5 puan fark yapıp, Süper Lig ışığını yaktı.

'KESİNLİKLE REHAVET İSTEMİYORUM'
Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, zorlu maç serilerinin devam ettiğini belirterek, "Zorlukların üstesinden gelirseniz mutlu sona ulaşırsınız. Lig her geçen hafta daha da zorlaşıyor. Ciddi atak yapan takımlar var. Liderlik önemli ama daha da önemlisi ligi ilk 2 içinde bitirip, direkt Süper Lig'e çıkmak. Kesinlikle rehavet istemiyorum" dedi.

Eskişehirspor'un son haftalarda ivme yakaladığını ve dikkate alınması gereken bir takım olduğunu selirten İldiz, "Eksiklerimiz olmasına karşın, kazanan tarafın biz olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

ZORUNLU ROTASYON
Denizlispor, Eskişehirspor'la deplasmanda oynayacağı maça iddialı hazırlanırken, teknik direktör Yücel İldiz, iki futbolcunun cezalı duruma düşmesiyle zorunlu rotasyona gidecek.

Deneyimli çalıştırıcı, Altınordu karşılaşmasında 4. sarı kartını gören sol bek Kerem Can Akyüz ve orta saha oyuncusu Deniz Vural'dan yararlanamayacak.

Teknik ekibin Kerem'in yerine defansın solunda Gökhan Süzen'e şans vereceği, defansı önüne ise Mbamba'yı monte edeceği bildirildi.

Cezasını tamamlayan kanat oyuncusu Ziya'nın da Eskişehir'de yeniden 11'e döneceği ifade edildi.