HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Spor Toto 1. Lig'de Altay karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Denizlispor'un tesellisi liderliğini sürdürmek oldu. Şampiyonluk yolunda kritik 2 puan kaybetmesine rağmen zirvede yer alan Denizli bu sezon geri dönüşlerin kralı oldu. 5 maçta mağlup duruma düşen Horozlar, bu karşılaşmalardan 2'sini galibiyetle 3'ünü ise beraberlikle tamamlayıp, hanesine önemli 9 puan yazdırdı.

BU MAÇLARDA ÇOK KRİTİK 9 PUAN KAZANDI
Denizlispor Boluspor deplasmanında devreyi 1-0 yenik kapattı. İkinci yarıda Recep Niyaz ve Burak Çalık'ın golleriyle 2-1 kazanıp, bayram yaptı. Sahasında Giresunspor önünde 1-0 ve 2-1 olmak üzere iki kez geriye düşen yeşil-siyahlılar, Mehmet Akyüz, Ziya Alkurt ve Abdülkerim Bardakçı'nın golleriyle 3-2'lik zafere imza attı. Hatayspor deplasmanında 1-0 geriye düşen Horozlar, 90. dakikada Kehinde'nin golüyle 1-1 berabere kalıp puanı kurtardı. Yine Eskişehirspor deplasmanında 1-0 geriye düşen Denizlispor, Mehmet Akyüz'ün golüyle 1-1'lik eşitliği yakalayıp, puanı kaptı. Son olarak Altay karşısında 3-1 mağlup durumdayken, Kehinde ve Mehmet Akyüz'ün penaltısıyla 3-3'ü yakalayıp önemli 1 puanı hanesine yazdırdı.

MEHMET 11 GOLE ULAŞTI
Denizlispor'un gol yollarındaki en önemli kozu Mehmet Akyüz, Altay'a attığı golle ligdeki gol sayısını 11'e çıkarttı. 27 maçın 25'inde görev yapan 33 yaşındaki forvet oyuncusu, ceza sınırında bulunuyor.

KEREM CAN HASTANELİK
Denizlispor'un sol beki Kerem Can Akyüz, göğsüne aldığı darbe nedeniyle 90 dakikanın sonunda yere yığıldı. Hastaneye götürülen Kerem Can'ın göğüs filmi çekildi. Kulüp doktoru Ahmet Edremit, Kerem Can'ın kaburga kemiklerinde ezilme olduğunu belirterek, 1 günlük istirahatin ardından antrenmanlara katılabileceğini söyledi.

KALDI 7 FİNAL MAÇI
Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, "7 tane final maçı var, bu tür kayıplar zaman zaman olabilir, bu kaybımızı başka yerlerden çıkaracağız. İyi bir geri dönüş oldu, kayıpsız kapatmak isterdik ama futbolda var bunlar" dedi.Oyuna iyi başladıklarını ve 1-0 öne geçtiklerini ifade eden İldiz, "Ancak enteresan bir gol yedik. İlk yarıda biz de istediklerimizi yapamadık. Üçüncü golü yedik, buna rağmen oyunu bırakmadık. Burada iyi bir geri dönüş yaptık diye düşünüyorum ama birazcık daha süre olsaydı maçı kayıpsız kapatabilirdik. İkinci yarıdaki mücadelemiz ve aldığımız puan belki de bizi şampiyon yapacak" şeklinde konuştu.