HABERDENİZLİ.COM

Denizlispor’da 2.kez çalışma fırsatı bulan Teknik Direktör Osman Özköylü, zorlu sezon öncesi, yazılı basın ilk kez Yeni Asır Gazetesi Spor Muhabiri Sebahattin Alp’e konuştu. Tekrar Denizlispor’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Özköylü, “ Geçen seneden elimizde kalan kadro hedeflerimiz için yeterli değil. İddialı olmak, planları hayata geçirmek için iyi takım kurmak gerek. Eksik olan bölgelere alternatifli kadro kurmak için çabalıyoruz. Ancak ekonomik şartlar hep engel teşkil ediyor ama iyi kadro için de belli fedakarlıklar şart” dedi.

Elde kalanlar yeterli değil

Denizlispor’un geçen sezon ki kadrosundan İsmail Aıssati, Mehmet Akyüz, Ziya Alkurt, Kerem Can , Taha Can Velioğlu, Cihan Özkaymak ile kaleciler Asil Kaan Güler ve Zeki Ayvaz’ın kaldığını açıklayan Özköylü, “ Bunlardan 4-5 isim iskelet kadrodan sürekli oynamış isimler. Dolayısıyla elimizdeki kadro yeterli değil. Afyonkarahisar kampı bitene kadar, transferler bitmeli ki 2.etap kampı olan Kızılcahamam’da tam takım çalışabilelim. Seddar Karaman, Burak Çalık, Deniz Vural, Gökhan Süzen, Muhammet Himmet Ertürk olmak üzere 5 transfer yaptık. 9-10 transfer daha yapmak zorundayız. Bunlardan 1-2 tanesi eskiden birlikte çalıştığımız oyuncular olabilir. Kale, stoper, orta saha, santrafor ve 10 numara mevkiler gibi merkez noktalara, transferde önceliğimiz yabancı futbolculardan yana olacak. Kalecimiz mutlak yabancı olacak. Çünkü, bizim istediğimiz Türk kaleci piyasada yok. Kaleci aldığımızda belki Zeki veya Asil Kaan’dan biriyle yolumuz ayrılacak. Aıissati’nin dışında 4 yabancı hakkımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Ancak ekonomik anlamda bazen elimiz kolumuz bağlanıyor. Menajerler hesaplarımızı bozuyor” diye dert yandı.

İsmail Haktan’ı yönetim gönderdi

İsmail Haktan Odabaşı’ın takımdan gönderilmesi ile ilgili kendi tasarrufu olmadığını açıklayan Özköylü, “Geçen sezondan bir sıkıntı yaşanmış. Yapacak bir şey yok. Sportif Direktör Bülent Ertuğrul’un ayrılmasında da benim alakam yok. Tamamen yönetimin kararı ve tasarrufu. Bana kalsa, futbolun içinden gelen insanlar, kulüplerde daha çok olmalı. İşimiz kolaylaşır. Ben, Boluspor’dan Poepon’u özelikle çok istedim ama istediği para kulüp bütçesinden fazla olduğu için vazgeçtik. Gazişehir Gaziantepspor’un Polonyalı kalecisi Stackhowiak’tan da referansları iyi gelmediği için listemizden çıkardık. Recep Niyaz’da olmadı” diye görüş belirtti.