HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP (Özel haber)

Denizli Atatürk Stadı’nda bir okul maçı öncesi 41 yıl önce 1978 yılında çekilen fotoğrafta, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’da bulunuyor. Fotoğrafı bize ulaştıran ise Ersun Yanal gibi EML’den mezun olan Tuncay Özbek. 

EML okul takımında stoper mevkisinde oynamasına karşın Denizlispor genç ve A Takımında yıllarca sağ bek olarak başarı ile forma giymiş isim Tuncay Özbek,  Ersun Yanal’ın okul takımında libero olarak oynadığını söyledi. Özbek, “Denizli’de okullar arası şampiyonu olduğumuzda Ersun Hoca lise sonda okuyordu. Fotoğrafı Denizlispor’un şimdi maçlarını oynadığı Atatürk Stadı’nda çekinmiştik. Öğretmenlerimizin de olduğu diğer fotoğraf ise Isparta’da ki bölge maçlarından kalan hatıra” dedi.

Ersun Yanal, 41 yıl önce Denizli EML takımında

Özbek, Isparta’da ki Bölge Şampiyonası’nda Denizli EML olarak finale kaldıklarını ve finalde Adana Erkek Lisesine 2-1 kaybettiklerini açıkladı. 

Denizli EML olarak Isparta’ya giderken okul takımının başında Beden Eğitimi Öğretmeni Feyyaz Gümüş ve Torna Tesfiye Öğretmeni Feyyaz Gümüş’ün yeraldığını kaydeden Özbek, takımı Gençlik Spor il Müdürlüğü aracı ile Isparta’ya götüren ismin ise İl Müdürlüğü kıdemli şoförlerinden Günay Bey’in olduğunu dile getirdi. 

Tuncay Özbek’in en güzel hatıraları arasında olan ve Denizlispor-Fenerbahçe maçının oynanacağı Denizli Atatürk Stadı’nda çekilen fotoğrafta ki takım kadrosunda bulunanların isimleri şöyle: 

Ayaktakiler soldan sağa: Ali Hazır, Kaleci Kemal, Tuncay Özbek, Zinnur Hoşsöz, Turgay  …?, Erol Özdemir

Oturanlar soldan Sağa: Hasan Kırlıoğlu, İsmail …?, Ersun Yanal, Hasan Topuzoğlu, Saim…?

Ersun Yanal, 41 yıl önce Denizli EML takımında