TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor’da cuma günü oynanan Kızılcabölükspor hazırlık maçında sakatlanan Cenk Güvenç'in 6 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Rakibiyle yükseldiği bir hava topu mücadelesi sonrası yere ters basan Cenk'in dün çekilen MR'ında sağ ayak iç yan bağlarında yırtık tespit edildi.
Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “Yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığımız Kızılcabölükspor hazırlık karşılaşmasında girdiği pozisyonda düşerek iç yan bağlarında yırtık oluşan başarılı defans oyuncumuz Cenk Güvenç 6 hafta sahalardan uzak kalacaktır. Başarılı futbolcumuza geçmiş olsun diler, en yakın zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Denizlispor Futbol Şube Sorumlusu Ali Fırat, lig öncesi art arda gelen sakatlıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Sakatlıklar yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten Fırat, "Takımın banko oyuncularından Kappel ve Berkan'ın ardından Cenk'in de sakatlanması büyük talihsizlik. Adanaspor gibi zor bir deplasman öncesi yaşanan aksilikler büyük handikap. Eksiklerle rağmen sahaya kazanmak için çıkacağız" dedi.