HABERDENİZLİ.COM

Denizlispor’da şampiyonluk kupasının cezaevine götürülmesi taraftarlar arasında büyük kargaşaya sebep oldu, yönetim tepki aldı. 57 Gençlik Taraftar Derneği’nin şampiyonluk kupasını Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürmesi ve bu fotoğrafı sosyal medya aracılığıyla “Söz verdiğimiz üzere; Kupa Başta İrfan Başkanımızın huzuruna Kocabaş cezaevine ve kısa süre önce aramızdan ayrılan tribünümüzün emekçisi Feyzullah Atalay Kardeşimizin mezarına gitmiştir” diyerek paylaşması diğer grup olan Yeşil Cephe Taraftar Derneği üyelerini çileden çıkardı. Yeşil Cephe Derneği, yeşil siyahlı yönetimi sosyal medya üzerinden protesto edip, istifaya çağırdı. Şampiyonluk kupasını sadece mezarlıklara götürülmesi amacıyla başkan Ali Çetin’in verdiği öğrenildi. Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Ali Fırat’ın da dün sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yazdığı, “Sosyal medya paylaşımlarını üzülerek takip ediyorum. Bu kulüp sadece sizlerin değil emeği olan herkesin sevmek zorunda değilsiniz saygı duymuyorsanız hakarette edemezsiniz!!!” yazısı tekrar konuyu sıcak hale getirdi, tepki topladı. Yönetim ise bu durum için toplantı kararı aldı. Denizlisporlu kurmaylar konuyla ilgili resmi açıklama da yaptı…

Denizlispor Taraftarı Yönetimi İstifaya Çağırdı

İŞTE YÖNETİMİN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI;

“Sosyal medyada, belli taraftar gruplarınca Kulübümüz Yönetim Kuruluna yapılan istifa çağrıları ve hakaretler üzerine Yönetim Kurulumuz basın açıklaması yapmayı gerekli görmüştür. Bilinmelidir ki Denizlispor; Denizlililerin, Denizliye gönül vermiş herkesin takımıdır. Kazanılan her başarı, kazanılan her kupa, kendini bu camiaya ait hisseden herkese aittir. Kulübümüzün Spor Toto 1.Lig şampiyonu olmasının ardından taraftar gruplarımızdan, kupa ile ziyaret yapmak istedikleri yönünde talepler Yönetim Kurulumuza gelmiş ve her taraftar grubuna eşit mesafede duran Yönetim Kurulumuz, taleplerin hepsine olumlu cevap vermiştir. Taraftar Gruplarından Sorumlu Asbaşkanımız tarafından, şampiyonluk kutlamalarının hemen ardından taraftar gruplarından hangi tarihlerde kupa ile birlikte ziyaretlerini yapmak istedikleri bilgisi istenmiştir.

Denizlispor Taraftarı Yönetimi İstifaya Çağırdı

Gruplardan gelen talepler üzerine de gerekli koordinasyon sağlanmıştır. Kupa ile ziyaretlerini gerçekleştiren bir taraftar grubunun ve mensuplarının sosyal medya hesapları üzerinden fotoğraf paylaşması üzerine aralarında geçmişten gelen husumet olan bir diğer taraftar grubunun sosyal medya hesaplarından Yönetim Kurulumuza karşı istifa çağrıları yapılmış ve hakaret içeren yorumlar paylaşılmıştır. Bilinmesini isteriz ki kazanılan bu kupa, tüm şehrimizin, tüm camiamızın katkıları ile kazanılmıştır. Bu kupa bir kişiye, bir kuruma ait değildir. Dolayısı ile bu şehir için çok değerli olan bu kupanın, tüm halkımız ile buluşması için Yönetim Kurulumuz farklı projeler üretmektedir. Bilinmelidir ki; Denizlispor, her grubun üstündedir ve Yönetim Kurulumuz bu itibarı en iyi şekilde korumak, gelecek nesillere bırakmak için büyük bir titizlikle hareket etmekte, tüm gruplara eşit mesafede durmaktadır. Ancak, iyi niyetle atılan her adımda yeniden eski olaylar günyüzüne çıkmakta camiamıza zarar vermektedir. Maalesef geçmişte kardeş olması, omuz omuza durması, birlikte üzülüp birlikte kutlamalar yapması gereken taraftarlarımız arasında elem verici olaylar yaşanmıştır. Kaybedilenlerin acısı elbette unutulmayacaktır. Ancak, eski yaraları kaşıyarak iyileşmesinin önüne geçmek Denizlispor ailesine dahil olan yeni nesillerin de kin ve nefret gibi ruh ve benden sağlığını etkileyecek duygulara bürünmesine sebep olmaktadır. İnsanın ruhen ve bedenen tam bir sağlık halinde olması için yapılan sportif faaliyetlerin mantığına aykırı bu yaklaşımdan artık vazgeçilmelidir. Yıllar sonra yüzümüzün yeniden güldüğü bir dönemde, tüm taraflar birbirine daha saygılı olmalı ve sporun birleştiren, bütünleştiren gücünden faydalanmalı, Denizlispor’a gönül vermiş herkesin şampiyonluk sevincini yaşamayı hak ettiğini bilerek olgunlukla hareket etmelidir. Denizlispor Yönetim Kurulu olarak, Kulübü her kişinin ve grubun üzerinde görüyoruz. Bu yaklaşımla hareket ediyor ve Kulübümüzün itibarını zedeleyecek her hareketten kaçınıyoruz. Ancak, gösterilen tepkilerden anlaşılmaktadır ki bazı çevreler Yönetim Kurulumuzun profesyonel bir yönetim anlayışına yakışır bu tavrını içselleştirememişler ve geçmişte olduğu gibi, Denizlispor Yönetimini bir gecede değiştirilebileceklerini sanmaktadırlar. Bu nedenle bir kez daha yinelemek istiyoruz: Zor günlerde elini taşın altına koyup, herkesin kaçıp gittiği noktada ‘VARIZ’ diyen bir Yönetim Kurulu olarak her zaman görevimizin başındayız. Camiamız müsaade ettiği sürece de bu görevi şerefle sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 2018-2019 Spor Toto 1.Lig şampiyonluk kupasının, tüm Şehrimize bir kez daha hayırlı olmasını, geçmişte yaşanan acı olayların tekrar etmemesini dileriz.”

Denizlispor Taraftarı Yönetimi İstifaya ÇağırdıDenizlispor Taraftarı Yönetimi İstifaya Çağırdı