SEBAHATTİN ALP (Özel haber)
İç transfer çalışmalarını sürdüren Denizlispor’un Kerem Can, Adam ve Mehmet Akyüz’den sonra kadrosunda tutmak istediği isimlerin başında gelen Ziya Alkurt’un yeşil siyahlı kulüpten transfer için 3 milyon lira istemediği ortaya çıktı.

Kamuoyuna yansıyan “Ziya 3 milyon istedi” başlıklı transfer haberindeki rakamların bahsedildi gibi olmadığının altını çizen tecrübeli futbolcu Ziya Alkurt, yakın süreçte yaşanan transfer gelişmelerini spor sorumlumuz Sebahattin Alp’e açıkladı.

Denizlispor’un Süper Lig’e çıkmasında önemli pay sahibi olan, 29 yaşında ki kanat oyuncusu Ziya Alkurt, bugüne kadar transfer konusunda menajerinin Denizlispor’dan sadece bir kez arandığını ve menajerine ‘Ziya’ya 1,5 milyondan fazla veremeyiz’ denildiğini hatırlattı. 

Denizlispor'da, Ziya’ya 1,5 milyon teklif edilmiş

Menajerine söylenen rakam ile kamuoyuna yansıyan “ Ziya 3 milyon lira istedi” gibi telaffuzların arasında yarı yarıya fark olduğuna dikkat çeken Ziya, “Benim ağzımdan hiçbir yerde 3 milyon rakamı çıkmadı. Bilgi kirliliği var. Geçmişte Denizlispor için yaptığımız fedakarlıklar ortada. Bunlar gözardı edilmemeli.  Görüştüğüm bazı kulüpler var. 3 yıl boyunca acı tatlı günlerimizin geçtiği Denizlispor benim için her zaman önceliklidir. 3 aşağı 5 yukarı orta yol bulunacaktır elbet. Her şeye rağmen anlaşma sağlanamadığı takdirde, görüşme halinde olduğum takımlarla her an anlaşabilirim” dedi.

Geçen sezon 28 maçın 25’inde banko oynayan ve 10 gol kaydedip skora önemli katkı koyan tecrübeli isim Ziya Alkurt, 2016-2017 sezonunda 1461 Trabzon’dan Denizlispor’a transfer olmuştu. Yeşil siyahlı formayı 3 sezonda başarı ile terleten Alkurt, Denizlispor ile toplam 89 maça çıktı ve 26 gol kaydetti.

Denizlispor'da, Ziya’ya 1,5 milyon teklif edilmiş