HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Spor Toto 1. Lig'de 54 puanla ligin zirvesinde yer alan Denizlispor'da kent takımın başarısı için kenetlendi. 2009-2010 sezonunda Süper Lig'e veda eden yeşil-siyahlılar bu sezon 9 yıllık hasrete son vermeye çok yakın. Bu sezon takımın yakaladığı başarılı ivme, yönetimin özverili çalışmasıyla birlikte taraftarın takıma sahip çıkmasıyla Horoz eski güzel günlerine dönmek için gün sayıyor. Süper Lig için geri sayıma başlayan Denizlispor 8 maçında ilk olarak Ege derbisinde Altay'ı konuk edecek. Yeşil-siyahlılar, Adanaspor (D), Boluspor, Giresunspor (D), Balıkesirspor, Gençlerbirliği (D), Karabükspor ve İstanbulspor (D) karşılaşmalarıyla ligi noktalayacak.

"İNANCIMIZ TAM"

Horoz'un bu sezon yakaladığı başarıda kuşkusuz en büyük pay sahiplerinden biride Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan. Kentin en büyük marka değeri olan Denizlispor için maddi-manevi desteğini esirgemeyen Zolan, yoğun seçim çalışmaları arasında bile yeşil-siyahlı kulübe zaman ayırmayı ihmal etmiyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan geçtiğimiz gün Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin'i işyerinde ziyaret etti. Zolan, kulüpteki son durumlar hakkında bilgi alıp, Çetin'e Süper Lig yolunda başarılar diledi. Takımı yakından takip eden Zolan, "O sene bu sene. Süper Lig özlemine son vereceğinize inancımız tam" dedi. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, "Denizlispor'a yaptıkları katkılardan dolayı yönetim olarak Zolan'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SEFERBERLİK

Spor Toto 1. Lig'de uzak ara şampiyonluğa koşan Denizlispor'da tecrübeli teknik patron Yücel İldiz hafif sakatlıkları bulunan başarılı oyuncuları Recep Niyaz ve Deniz Vural'ı Göztepe ile oynan hazırlık maçında oynatmayarak riske etmedi. Soğuk algınlığı geçiren Recep'in çarşamba günü oynanacak Altay maçında sahadaki yerini alabileceği bildirildi. Üst adalesinde zorlanma bulunan Deniz Vural'ın ise durumu maç saatinde belli olacak.

KAYBETMEK YASAKLANDI

Altay maçı hazırlıklarını sürdüren lider Denizlispor'da futbol şube sorumlusu Ali Fırat iddialı açıklamalarda bulundu. Fırat, "Ege derbisinde bizi zor bir maçın beklediğini biliyoruz. Ancak sahamızda kaybetmek yok. Kazanıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Horoz, ligde kalan 8 maçından 5'ini kazandığı takdirde Süper Lig'e çıkmayı garantileyecek. Öte yandan Denizlispor'un eski yöneticilerinden Ata Tekstil sahibi Ferudun Basmacı, Altay maçında forma sırt sponsoru oldu. Basmacı, "Şehrimizin tanıtımına önemli hizmetler veren Denizlispor'umuza destek olmak bizler için gurur verici. Şehrimizin Süper Lig hasretini dindirecek olan yönetimimize, futbolcularımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.