SEBAHATTİN ALP (Özel haber)

Çalışmaların ana hatlarından biri olan zeminin liglere yetişmesi için çim ekimi yerine hazır çim tercih edilmesi, yaklaşık 2 ay zaman kazandırdı. Böylelikle yeşil siyahlılar ilk maçı evinde oynasa bile, zemin açısından sıkıntı yaşanmayacak.

Bugüne kadar birçok kişinin fotoğraflarını çektiği ve sosyal medyada paylaştığı zeminin çimlenmesi konusunda, detaylı bilgiler aktırılmadı kamuoyuna. Çimlerin nereden nasıl geldiğini ve özelliklerini araştırıp, kamuoyunun doğru bilgilenmesini gerektiğinden yola çıkarak, kimsenin merak edip yapmadığı haberi, yani çim konusunu sizler için araştırıp haberleştirdik.

Atatürk Stadı’nın zeminine tohumlamadan itibaren 8-9 ayını tamamlamış olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde üretimi yapılan rulo çim seriliyor. 4 mevsime dayanıklı olduğu belirtilen 3 karışımlı çimler, eni 120 santime boyu 10-15 metrelik uzunlukta rulo halinde kesilerek, tırlara yükleniyor. Denizli’ye gelen çimler, gece stadın zeminine seriliyor. 12 tır dolusu rulo çim geldi ve yaklaşık 8 bin 500 metrekare rulo çim serildi. Zeminde çim alan 72’ye 115 metre olacak. Saha ölçüleri ise eskisi gibi 105 boy, 68 en olacak.  Yetkililer, yaklaşık 1 ay sonra başlayacak olan Süper Lig maçlarına çimlerim rahatlıkla yetişeceğini ve kök salacağını belirttiler.