HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Denizlispor,  Spor Toto 1.Lig’in 26.haftasında komşu ilin takımı Afyonspor’a konuk olacak. Afyon Zafer Stadı’nda saat 13.30’sa başlayacak karşılaşmayı hakem Sakarya Bölgesi Hakemi Atilla Karaoğlan yönetecek.

Denizlispor’da defans oyuncusu Alperen Babacan, kart cezalısı olduğu için forma giymeyecek. Yerine ise Oguz Yılmaz oynayacak. Evinde ki 2 maçta 5 puan kaybeden Denizlispor, Afyonspor karşısında kazanıp, evindeki kayıpları telafi edip, liderlik koltuğunu da korumak istiyor. İç sahada 27 dış sahada 24 puan toplayan Denizlispor, 51 puanla lider. Denizlispor’un son antrenmanında çarpışan 2 futbolcudan Taha Can’ın dişi kırıldı. Ziya’nın ise dizinde açılma meydana geldiği için dizine diliş atıldı. Ziya’nın oynayıp oynamayacağı maç saati belli olacak.

TFF 1.ligde kalma mücadelesi veren ligin yeni takımı Afyonspor ise iç sahada 13 dış sahada 12 puan topladı ve 25 puanla 15.sırada bulunuyor. Ligin 2.yarısı deplasmanda ki 4 maçta yenilgi yüzü görmeyen Denizlispor, Gazişehir Gaziantep’i 1-0, Elazığspor’u 2-1 yenerken, Hatayspor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalıp 8 puan topladı. Afyonspor ise 2.yarı evindeki 4 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyetle 5 puan topladı. İstanbulspor ile 1-1, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Giresunspor’u 3-2 yenen mor beyazlılar, Adanaspor’a 3-0 yenildi.

Karşılaşma beınsportmax1 kanalından canlı yayınlanacak. Denizlispor’u desteklemek için 750 taraftar Afyon’a gidecek. Yeşil siyahlı yönetimin ek kontenjan talebi ie ev sahibi takımın yönetimi tarafından kabul edilmedi. Sezonun ilk yarısı 9.hafta oynanan maçı Denizlispor  3-0 kazanmıştı.Konuk ekipte ilk yarı Denizlispor forması giyen ve ara tarnferde Afyonspor’la anlaşan Cenk Güvenç ile daha önce Denizlispor’da oynayan Taşkın İlter’de bulunuyor. İlter, kart cezalısı olduğu için oynamayacak.