HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Balıkesirspor Baltok'u ile 0-0 berabere kalan Abalı Denizlispor'un Teknik Direktörü Yücel İldiz, tüm olanakları kullanmaya çalıştıklarını, her şeyi yaptıklarını ancak golü bulamadıklarını belirterek, "Bu zorlukları da aşıp birazcık gecikmeyle lige çıkmış olacağız." dedi.

Yücel İldiz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı kazanıp Süper Lig'in kapısından içeri girmek istediklerini ama olmadığını ifade etti.

Oyuna biraz tedirgin başladıkları dile getiren İldiz, şunları kaydetti: "Rakibimiz de önde bastırmaya çalıştı. İlk yarının ilk 15 dakikasında bir iki şut falan da attılar. Ama ondan sonra ilk yarının son 25 dakikası ve ikinci yarının hemen hemen hepsi rakip ceza sahası alanı içerisinde geçti diyebileceğimiz bir müsabakayı maalesef berabere bitirdik. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde tüm olanaklarımızı kullanmaya çalıştık ama her şeyi yaptık golü bulamadık. Oyuncularım çok istedi ama golü bulamadık. Tabii ki üzgünüz ama aramızda 5 puan fark var, ligin bitmesine de az bir süre kaldı. Sadece biraz geciktirmiş olduk, bu nedenle üzgünüz. Biz bugüne kadar bütün zorlukları aşarak geldik, bu zorlukları da aşıp birazcık gecikmeyle lige çıkmış olacağız."

Abalı Denizlispor - Balıkesirspor Baltok Maçının Ardından

Balıkesirspor Baltok cephesi

Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Giray Bulak, izleyenlere keyif veren bir maç olduğunu belirterek, "İlk yarıda yeterince pas yapabilseydik daha etkili olurduk." dedi. 

Nizamettin'in gördüğü kartın kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Bulak, "Çünkü kendisi çok centilmen ve çok iyi bir oyuncudur. Hakemin maçın sonunda gösterdiği karta iyi bir rapor yazması lazım. Nizamettin kart görecek bir oyuncu değil. Denizlispor'a başarılar diliyorum. Burada ilk defa berabere kalmadılar. Mağlup oldukları maç oldu ama takım performansı daha çok deplasmana uygun bir takım. Bizimki de iç sahaya uygun bir takım onun için biz iç sahada daha çok kazanıyoruz. Deplasmanda oyunu elde tutarak oynuyoruz. Başarılar diliyorum bundan sonra. Bu şehre lig yakışır. İnşallah başarılı olur Denizlispor." diye konuştu.

Abalı Denizlispor - Balıkesirspor Baltok Maçının Ardından

Sorunlarının olduğunu dile getiren Bulak, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz buraya gelirken hala ödemeler yapılmadı. 7 aydır söylüyoruz. Bu çocuklar para almadı ama yine moralli geldiler buraya. Her şeylerini ortaya koyuyorlar. İşte son bir durum daha var belki 6 puanın silinmesi söz konusu. İki yıl tekrar transferden men kalabilmemiz söz konusu. Bunlar yarın belli olacak. Çok üzgünüz. Uğraşıyoruz, çok mücadele ediyoruz, ama sadece sahada çocukların mücadelesi ile bu işler olmuyor. Balıkesir'deki şehrin sahiplerinin ve Balıkesirspor sahiplerinin destek çıkması lazım. Başkanımızın da sahip çıkması lazım. Başkanımızın artık son noktayı koyup Balıkesirspor'un onu yarıda bırakmayan gençlerin helalliğini alması lazım. Başkanımızı hep övdüm ama burada bir uyarıda bulunmak istiyorum. Özellikle kendisinden rica ediyorum. Bu zamana kadar kendisini çok sevdim ama yarın bu çocukların mutlaka karşılığını yapacak bir konum yaratması lazım ve 6 puanın silinmemesi lazım, 2 yıl Balıkesirspor'un ceza almaması lazım. Onun için başkanımızdan özellikle tekrar buradan rica ediyorum. Mutlaka bu çocukların sesine kulak verecek. Kaçmayan, şehri terk etmeyen bu çocuklar o şehrin onuru oldular, başkanın bunu unutmaması lazım."

Abalı Denizlispor - Balıkesirspor Baltok Maçının Ardından