Pamukkale ilçesinde 19 Eylül 2022 günü bir kuaföre saçını kestirmek için giden 29 yaşındaki G.B., saçlarını yıkattığı sırada havlu serilme işlemi sırasında Ali Y.’nin kasıtlı olarak göğüslerini açtığı iddiasıyla şikayetçi oldu. 

Konuyla ilgili açılan dava, Denizli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 ve 6 Aralık tarihlerinde görüldü. Taciz iddiasıyla yargılanan Ali Y. İçin mahkeme, G.B.’nin sütyen giymemesini gerekçe göstererek beraat kararı verdi.

DAVA İSTİNAF MAHKEMESİNE TAŞINDI

Mahkemenin gerekçeli kararında G.B.’nin, kuaföre giderken iç çamaşırı giymemiş olması ve iddia edilen taciz olayını yaşadıktan sonra 6-7 dakika daha işletmede kalması beraat gerekçesi olarak kayıtlara geçti.

Gerekçeli kararda, “Katılanın giydiği kıyafetin içerisinde iç çamaşırı olmaması nedeniyle saç bakımı yapılırken kaydığı ve havlu sıkıştırılırken göğsünün açıldığı görüldü. Katılanın bu olaydan sonra da saç yıkama işlemine devam edip saçlarını kurutturduktan sonra iş yerinden ayrıldığı, kamera kayıtlarına göre olay anından 6-7 dakika sonra katılanın iş yerinden ayrıldığının görüldü” ifadelerine yer verildi.

Eşi ile birlikte işletmede çalışan Ali Y. isimli kuaför için verilen beraat kararı, G.B.'nin avukatının yanı sıra savcı tarafından da ceza alması gerektiği gerekçesiyle istinaf mahkemesine taşındı.

‘MAHKEMENİN NE GİYİP GİYMEDİĞİME GÖRE KARAR VERMESİ BENİ YARALADI’

Olayın ardından psikolojik olarak zor zamanlar geçirdiğini söyleyen G.B., kuaförün daha önce başka kadınları da taciz ettiğini iddia etti. Konuyla ilgili G.B. “29 yaşındayım ve her kadın gibi pek çok kuaförde işlem yaptırdım. Fakat bir şahsın davranışları ve son olarak yaptığı çirkin eylem, beni çok rahatsız etti. İşletmeye çok yakın olan karakola giderek davacı ve şikayetçi olduğumu söyledim. Olayın ardından konuştuğum ve aynı kuaföre daha önce gitmiş pek çok kişiden sanığın aynı şekilde onlara yönelik de cinsel bir temasta bulunduğunu duydum. Ancak bu kişileri toplumsal baskılar nedeniyle ikna edemediğim için şikayetçi olmalarını sağlayamadım" dedi.

Gerekçeli kararda kuaförden hemen ayrılmamasına yer verilmesiyle ilgili G.B. şunları söyledi: "Bu olay yaşandığı sırada saçımda kimyasal vardı, saçımı hemen durulatıp kuaförden ayrıldım. Saçıma yaptığı işlemi bitirdiğini söylemiş şahıs, ancak böyle bir durum yok. Sadece saçımı durulatıp çıktım."

Bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğini belirten G.B., "Hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Mahkemenin benim ne giyip giymediğime göre bir karar vermesi beni en az uğradım taciz kadar yaraladı” diye konuştu.

Kaynak. Mükerrem Yollu / Gazete Duvar