Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Ramazan ayı etkinlikleri ilgili Çamlık Çalışma Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında Denizli'nin 200 camisinde ve birçok mahallesi ile sokağında 368 etkinliğin yapılacağını duyurdu.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Ramazan ayı etkinlikleri ilgili Çamlık Çalışma Ofisi’nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Zeybekci, Ramazan ayı boyunca vatandaşları ziyaret ederek, iftarı onlarla yapacağını söyledi.

Denizli'de her sene bir önceki yıldan biraz daha geliştirilmiş, bir önceki yıldaki eksikliklerin, hataların biraz daha giderildiği Ramazanların yaşandığını kaydeden Başkan Zeybekci, “Ramazan çadırlarında her gün 5 bin kişiyle iftar verilecek” dedi.
Başkan Zeybekci, Denizli Belediyesi olarak, bu güzel ayın, şehre yakışır bir şekilde yaşanması amacı ile birbirinden güzel etkinliklerin düzenleneceğini belirterek ''Bu yıl merkez nokta olarak belirlediğimiz İncirlipınar Parkın'daki etkinliklerimizle sizleri eski Ramazanlara götürecek, mahalle iftarlarında ve iftar çadırımızda aynı çorbaya kaşık sallayacak, teravih namazının ardından yiyeceğimiz lokmalar ile Ramazan'ın tadına varacağız'' dedi.
Geçen yıl başlatılan iftar paketi dağıtımına bu yıl da paket sayısını artırarak devam edeceklerini vurgulayan Zeybekci, ''İçerik anlamında işin ruhaniyetine uygun bir şekilde en iyi yaşanır hale getirmek için bir önceki yıldan aldığımız bayrağı bir sonraki yıla daha güzel bir şekilde taşımak için gayret gösteriyoruz. Denizlimizin meydanlarında, bütün mahallelerinde, bütün sokaklarında Ramazan'ın doya doya hissedilir bir şekilde yaşanması için, ''Ramazan geldi'' diye insanların sevinebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdik. Çok güzel programlar hazırladık. Denizlimizin 200 camisinde, birçok mahallesinde ve sokağında 368 etkinlik yapılacak. Günlük ortalama 13 etkinlik olmuş olacak'' diye konuştu.
Ramazan çadırlarında her gün 5 bin kişiyle iftar programı düzenleyeceklerini de kaydeden Zeybekci şunları söyledi:
''Denizli Belediyemiz Denizli merkezdeki bütün camilerin halılarını yıkayarak gerekli bakımı yaptı. Camilerimizin tamamını Ramazan'a hazırlandı. Geçen yıl 37-38 camiyi aydınlatmıştık. Bu sene tespit ettiğimiz 40 tane camiyi akşamları aydınlatacağız. Denizli olarak, özlemle beklediğimiz rahmet ve bereket yüklü Ramazan Ayı'na bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.''