Denizli’de kamu hastanelerinde çalışan doktorlar bugün itibariyle işi bıraktı. Acil servisler, kanser tedavisi yapılan servisler, ve yoğun bakım servisleri dışında doktorlar iki gün boyunca eylem yapacakları öğrenildi.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, isteklerinin sadece maddiyat olmadığını belirterek, “İnsanlarımızla aramıza ön yargılardan beslenen, yalanlardan, göz boyamalardan oluşan kara bir duvar çekmişler. Sesimizi duyuramıyoruz. Bizleri sanki kendilerinden uzak başka bir dünyada yaşayan farklı insanlar olarak gösteriyorlar. İsteklerimizi maddiyata indirgeyip bizleri aşağılıyorlar. Halbuki, biz bu toplumun en çalışkan, en görevine düşkün, en fedakar meslek mensuplarıyız” dedi.

Doktorların tüm Türkiye’de gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Ardıç, “Ülkemizin en ücra köyünden, en büyük üniversitesine kadar her yerde görev yapıyoruz. Biz varsak sağlık ocağı, aile hekimliği merkezi devlet hastanesi, üniversite var. Biz yoksak yok. Ne gecemiz belli ne gündüzümüz. Çalışıyoruz, çalışıyoruz, çalışıyoruz. Çoğumuz çalışmaktan başka bir şey bilmiyor. Bana soranlara biz huzur istiyoruz diyorum. Hastalarımızla ilgilenirken aklımızın şiddet korkusu, geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, keyfi görevlendirmelerle meşgul olmasını istemiyoruz. Hastalarımıza ayıracak yeterli zamana ve gerektiği gibi tedavi edecek yeterli kaynağa sahip olmak istiyoruz. Genç meslektaşlarımızın güzel ülkemizin geleceğine umutla bakmalarını istiyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ’DE DOKTORLARIN EYLEMİ BAŞLADI!