Denizli Belediyesi, Yerel Demokrasi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından organize edilen Yerel Demokrasi Haftası kutlandı. Çatalçeşme Oda Tiyatro’sunda gerçekleştirilen programda kültür, sanat, spor, turizm ve eğitim yoluyla her anlamda ‘Engelsiz Türkiye’ için çalışmalar masaya yatırıldı.

Yerel Demokrasi Haftası programına Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, engellilere yönelik çalışmaların olduğunu belirterek; “Engellilere yönelik çalışmalarımız yılda birkaç kez değil sürekliliği olan ve onların yaşam şartlarını kolaylaştıran projeler üzerinde çalışmalarımız var. Altyapı projelerimiz sona erdi üst yapıya başlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımızı yaparken herkesimden vatandaşımızı da düşünmekteyiz. Bu sebeple de üst yapımızı yaparken dünya standartlarına uygun gerçekleştireceğiz.” dedi. Engelli vatandaşlara büyük görev düştüğünü dile getiren Çınar, “Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar tamamen sizin istek ve arzularınızla şekillenecek. Sizlerden gelen talepleri de alarak bu yönde çalışmalarımız olacaktır. Taleplerinizi belediyemizde yer alan Engelliler Masasına bildirebilirsiniz.” diye konuştu. Konuşmasının sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Çınar, Düşler Akademisi’nde yer alan tiyatro grubunu Amatör Tiyatrolar Festivaline davet etti. 

Alternatif Yaşam Derneği Başkanı Ercan Tutal, engelli ayrımı yapmadıklarını dile getirerek; “Engellileri bütün olarak görüyoruz. Alternatif eğitim modeli programına göre hareket ediyoruz. Çeşitli gruplardan arkadaşların inanılmaz yetenekli insanlarımızın çok yakında Türkiye'yi temsilen Avrupa'da resitaller, konserler vermeyi duymak üzere olduğunuzun sizlere müjdesini vereyim. Çok üstün zekalı ama bizim engelli diye okula almadığımız arkadaşlarımız kendilerine enstrüman sağlandığı zaman birçok başarıya imza atacaktır” dedi.

Törenin sonunda Denizli Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu Denizli Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen mesleki eğitim bilgisayar kursunu ve Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen satranç kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.