Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü naylon ve branda gibi malzemelerle oluşturulan izinsiz kapalı alanlar konusunda işletme sahiplerini uyarıyor. Özellikle kıraathane pastane, kafe ve lokantalarda denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, işletme sahiplerinden işletmelerinin sağı solu ve ön bölümlerini kesinlikle branda ve buna benzer ürünler ile kapatmamalarını istiyor.


Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işletme sahiplerini branda ve buna benzer ürünler ile izinsiz kapalı alanlar oluşturmamaları konusunda uyarıyor. Yapılan denetimlerde özellikle kıraathane pastane, kafe ve lokantalarda sıklıkla karşılaşılan uygulamanın yasal olmadığı bildirilirken, işletme sahiplerinden işletmelerinin sağı solu ve ön bölümlerini kesinlikle branda ve buna benzer ürünler ile kapatmamaları isteniyor.

İşletmelerin, müşterilerinin sigara içmelerini sağlamak için hava şartlarını da bahane ederek naylon ve branda gibi malzemelerle oluşturdukları izinsiz kapalı alanlar, Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakın takibe alındı. Ekipler tarafından konuyla ilgili işletme sahiplerine yazılı uyarı yapılırken yasa gereği yükümlülüklerini verilen sürede yerine getirmeyen işyerlerine cezai işlem uygulanacak.

Kapalı alanlarda sigara içme yasağı getirmesi sonrasında sigara içen müşterilerini kaçırmamak için çeşitli çözümler üreten kıraathane, pastane, cafe ve lokanta işletmecileri en etkili çözümü işletme önü veya yan taraflarını branda ile kapatmakta bulmuştu. Hem izinsiz kapalı alan oluşturan hem de görüntü kirliği yaratan işletmeler, yapılan uyarıları dikkate almadıkları taktirde büyük parasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Konuyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere belediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışında mahalli mülki amir tarafından 500 liradan başlayarak 5 bin Türk Lirasına kadar yönetmelik gereği idari para cezası verilebiliyor. İşletme sahiplerinin cezaya maruz kalmamaları konusunda uyaran zabıta ekipleri işletme sahiplerinden işletmelerinin sağı solu ve ön bölümlerini kesinlikle branda ve buna benzer ürünler ile kapatmamaları istiyor. Kapatanların ise biran önce bu alanları eski haline getirmeleri isteniyor.