Okulların maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının çözülmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, okulların teknolojik imkanlardan geniş ölçüde yararlanması noktasında Okul Aile Birlikleri veya okul dernekleri ile ortak hareket ederek çaba göstermeye yönelik olan “Bizim Okul” projesine destek vererek katkıda bulunan hayırseverler, Vali Yavuz Erkmen’in onurlarına verdiği yemekte “Onur Belgesi” ile ödüllendirildiler.

    Polisevinde düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, odaların temsilcileri, daire müdürleri ve hayırseverler katıldı.

    Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’nin eğitim öğretim alanında geldiği noktayı anlatarak, başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini ve hayırseverlerin destek ve ilgileriyle bu çıtanın seviyesinin çok daha yukarılara taşınacağını söyledi. Denizli genelinde 151 okulun hayırseverler tarafından yaptırıldığını ve bu hayırseverlerin yaptırdıkları okul ile olan bağlarını sürdürdüklerini ancak hayırseverler tarafından yapılmayan okulların da bir hamisinin, bir destekçisinin olması için “Bizim Okul” projesini hayata geçirdiklerini ve hayırseverlerin de bu projeye büyük destek verdiklerini ifade ederek, “ Biz, sizler ve Denizlililer hepimiz eğitimin sorunlarını çözüp çocuklarımıza modern okullarda eğitim aldırmak, bilgili donanımlı çocuklar yetiştirmek için sizlerin desteğini talep ettik. Sizler de bizleri kırmayıp destek verdiniz. Denizli’de sorunsuz bir eğitim ortamı yaratma çabasına verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, okulların ihtiyaçların karşılanması noktasında böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki okullarımızdaki idareci ve öğretmenlerimizin çocuklarımızın eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları konusunda harcayacakları zamanın bir bölümünü okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına harcamaktaydılar. Bu proje ile bunun önüne geçilmiş olacak. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici de projenin anlam ve önemine dikkat çekerek, eğitimin kalitesinin yükseltilmesinde ve okulların sorunlarının çözümünde hayırseverlerin sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederek, bu projenin tüm ülkeye örnek olması gerektiğini ifade ettiler.