Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilaçların yanlış ve bilinçsiz kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için yeni bir proje hayata geçirildi.  Proje kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıftaki öğrencilere ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konusunda eğitimler verilecek, öğrenciler vasıtasıyla ailelere gönderilecek mektuplarla daha büyük kitleye ulaşılacak.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü’nün kentte yürüttüğü Akılcı İlaç Kullanımı konusundaki çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Denizli’deki 66 anaokulundaki 8 bin 500 öğrenciye ve il genelindeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine Akılcı İlaç Kullanımı konusunda eğitimler verilmeye başlandı. 

Proje kapsamında Hasan Veli Üğür Anaokulu’ndaki öğrencilere Akılcı İlaç Kullanımı konusunda Akılcı İlaç İl Temsilcisi Dr. Banu Candan Yılmaz tarafından eğitim verildi.  Eğitime Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de katıldı. 
 
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk hem ülke ekonomisine hem de insan sağlığına zararlı olan gereksiz ilaç kullanımı konusunda Denizli’de güzel çalışmaların yürütüldüğünü belirterek proje kapsamında şu bilgileri verdi. Öztürk: “Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığımızın Akılcı İlaç Kullanımı konusundaki politikaları çerçevesinde yeni bir projeye başlıyoruz. Ağaç yaşken eğilir dedik ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 66 anaokulumuzdaki 8 bin 500 öğrenciye ve il genelindeki ilkokul birinci sınıflarda Akılcı İlaç Kullanımı konusunda eğitimler vermeye başladık.  Bu projedeki amacımız okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf yaş grubuna uygun hazırlanmış materyal ve eğitim dokümanları ile akılcı ilaç kullanımı hakkında farkındalık yaratmak. Eş zamanlı olarak da eğitim verdiğimiz öğrenciler vesilesi ile ailelere göndereceğimiz ebeveyn mektubuyla daha büyük kitlelere ulaşmak istiyoruz.  Yine sağlık okuryazarlılığını küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırarak, sağlık bilincini geliştirmeyi ve sağlıklı nesillerin yetişmesini hedefliyoruz. Projedeki en önemli paydaşımız Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de proje kapsamında Akılcı İlaç Kullanımı konusunda okullarda verilecek eğitimlerden son derece memnun olduklarını belirterek; ‘Her şeyin başı önce sağlık ve eğitimle başlıyor. Bu anlamda farklı konu ve konseptlerde her zaman paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde öğrencilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bugün de Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte öğrencilerimize Akılcı İlaç Kullanımı konusunda çok güzel eğitim verildi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. denizli-akilli-ilac-kullanimi-1