Denizli’de ev hanımı 6 yıldan bu yana resim eğitimi alan 66 yaşındaki 3 çocuk 5 torun sahibi Gülay Sönmez, 70 yaşında ilk kişisel resim sergisini açacağını söyledi.

Günaydın Sanat Galerisi’nde haftada 3 gün, günde 3 saat Emekli Güzel Sanatlar Müdürü ve Resim Eğitmeni Celal Günaydın’dan resim eğitimi aldığını anlatan Sönmez, “6 yıldan bu yana sürekli resim yapıyorum. Genellikle yağlı boya manzara ve çiçek resimleri yapıyorum. 6 yıldan bu yana 50’a yakın tablo yaptım. Resim yapmayı, galeride çalışmayı çok seviyorum. Tuvale sürdüğüm her fırçada biraz daha inleniyor, stres atıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum” dedi. Resim yapmaya yiyeni Güzel Sanatlar mezunu ressam Sıla Kiraz’ın ısrarıyla başladığını 6 yıldan bu yana da sürekli resim yaptığını dile getiren Sönmez, “Ben ev hanımıyım. Çocuklarım okurken onların resim ödevlerini bile ben çizerdim. Elim resme ve çizime çok yatkın, yeteneğimde var. Bu yeteneğimi sanat galerisine devam ederek her geçen yıl arttırıyorum. Resme başlamadan öncede sergileri gezer, ressamların eserlerini ve tekniklerini yakından incelerdim. Beğendiğim tabloları da satın alarak evimin en güzel köşesine asarım.” Dedi. Babadağlı olduğunu, Babadağ ilçesinde mart ayında ilçe sakinleri için 15 eserinden oluşan bir günlük sergi de açtığını belirten Sönmez, “Sanat galerisine devam eden arkadaşlarımla yılsonlarında karma sergilere de katılıyorum. Geçtiğimiz yıl 8 Mart dünya kadınlar günü nedeni ile Pamukkale Üniversitesi’nde açılan sergide de tablolarım sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Evde vakit geçiremiyorum. Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Galeriye devam eden arkadaşlarım çok iyi hepsini çok seviyorum. 4 yıl daha resim yapıp 70 yaşımda Allah ömür verirse ilk kişisel sergimi açmayı hedefliyorum. Emeklilerimize, evlerinde boş boş zaman geçirmeye çalışan tanıdıklarıma sanatla ilgili kurslara katılmalarını öneriyorum” dedi.

Hacı teyzeyi çok seviyoruz

6 yıldan bu yana galeriye devam eden Gülay Sönmez’in hacca da gidip geldiğini, onun için kendisine ‘Hacı Teyze’ diye hitap ettiklerini anlatan Günaydın Sanat Galerisi Sahibi Resim Eğitmeni Celal Günaydın, “Hacı teyzemiz, çağdaş ve modern bir insan, kendisini de çok iyi yetiştirmiş, yıllardan bu yana sanatla uğraşan sanatçının her zaman yanında olan birisi. Kendisi bu konuların konuşulmasını sevmiyor ama üniversitemizin resim bölümüne devam eden öğrencilere de aile olarak burs veriyorlar. Galerimize devam eden tüm kursiyerlerimiz hacı teyzemizi çok seviyor. Onunla resim yapmak, sergilere katılmak çok güzel” dedi.