Öselmiş; “Öğrenciden veliye, hizmetliden öğretmenlerimize kadar herkesin büyük fedakârlıklar ortaya koyarak ulaştığı bir başarıdır. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaklaşımı,  idareci ve özellikle pandemi dönemi içerisinde çevrimiçi dersler ile gayretini ortaya koyan öğretmenlerimizin samimiyeti ve gayretli mücadelesi Denizli'yi bu noktaya taşımıştır.” dedi.
Denizli’nin son yıllarda sürekli artan bu başarısının en önemli etkenlerin birisinin de şüphesiz yönetim anlayışında ortaya konulan olumlu yaklaşımın etkisi olduğunu belirten Öselmiş;  “ideoloji temelli, şekil odaklı bir yönetim anlayışından arındırılan okullarımız, bugün ki başarısına öğretmeni önceleyen, bilimselliği rehber edinen, değerleri ile barışık, liyakatli bir yönetim ordusu sayesinde ulaşıldığını da göstermiştir.” ifadelerinde bulundu.
Denizli eğitim camiasının elde ettiği bu büyük başarıdan dolayı tüm paydaşlara teşekkür eden Öselmiş; “İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nü, değerli öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve eğitimin görünmeyen yüzü tüm eğitim çalışanlarımızı tebrik ederiz.” dedi.