Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’de her türlü kaçakçılık suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilerek şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında piyasadan yasa dışı yollarla toplanarak depolanan madeni yağ ve atık yağları, çeşitli kimyasal maddeler ile karıştırılarak ve damıtma işlemlerinden geçirerek kaçak akaryakıt olarak kullanılmak üzere piyasaya sürmek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başlanıldı.
 
Denizli'de bulunan ve şu anda depo olarak kullanılan iki ayrı yerde görevli ekiplerce yürütülen çalışmalar neticesinde yasadışı yollarla karışımlı akaryakıt elde edildiği tespit edildi.

Daha önce lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi iken kapatılan ve faaliyette bulunmayan depo görünümü altında herhangi bir lisansı olmadan ve ilgili kanun ve yönetmelikler dışında yasadışı yollarla karışımlı kaçak akaryakıt elde edildiği tespit edildi.

Görevli ekiplerce ulusal marker saha kontrol cihazı ile yapılan kontrollerde depoda bulunan tanklar içerisinde ve yine depo içerisinde bulunan bir aracın yakıt deposundan alınan numunelerden geçersiz akaryakıt sınıfına giren madeni yağ tespit edildi.

Araçta ve depolarda yapılan aramalar ve kontrollerde toplam 9 Bin litreye yakın kaçak karışımlı akaryakıt ve elektrikli aktarım düzenekleri bulunarak el konuldu.

SİGARA KAÇAKÇILARI

Yine Denizli'de kaçakçılık suçlarının önlenmesi faaliyetleri çerçevesinde görevli ekiplerce tütün ve tütün mamulleri satışı yapan işyerlerine yönelik görevli ekiplerce kontroller gerçekleştirildi.

Yapılan kontroller neticesinde yapılan aramalarda izin belgesi bulunmayan tütün ve tütün mamulleri tespit edildi. Yapılan aramalarda kahve kutuları arasına gizlenmiş vaziyette Bin 300 paket kaçak sigara, 8 Bin adete yakın dolma sigara, 9 Bin 800 adet makaron ve 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet av tüfeği bulunarak el konuldu.

Kaçak akaryakıt ve kaçak sigaralarla ilgili olarak yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan aramalar esnasında ele geçirilen tabanca ve tüfek ile ilgili olarak da 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olmak suçlarından adli işlem gerçekleştirildi.