Denizli’de çoğunluğu yavru olan 14 sokak köpeğinden 8’i zehirlendi. Zehirlenmiş bir vaziyette doğaya atılan köpeklerden 2’sinin öldü. Hayvan severler duruma tepki gösterdi.

HABERDENİZLİ.COM

Dün gece saatlerinde İzmir karayolu üzerinde TÜVTÜRK muayene istasyonundan hayvan barınağına giden bölgede bulunan sokak hayvanlarını beslemek için yola çıkan bir grup hayvan sever, bölgede gördüğü manzara ile adeta şok oldu. Kim tarafından ne zaman atıldığı bilinmeyen çoğu yavru 14 köpeği gören hayvan severler köpeklerin yanına yaklaştığında bu köpeklerden 8’inin zehirlendiğini fark etti.

Hayvanları tek tek kontrol eden hayvan severler 2 köpeğin öldüğünü fark etti. Hemen gelen araca bindirilen 6 köpek için özel bir veteriner kliniği açıldı. Müdahaleleri devam eden köpeklerden bazılarının hala hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Köpekleri zehirleyen kişilerin hemen bulunmasını isteyen hayvan severler,  “Lütfen satın almayın kendi kopeklerinizi doğurtmayın onların gideceği yuvalara bu çocuklar gitsin bitmiyor çileleri bitmiyor. Soğuk, açlık, şiddet… Hiç hak etmedikleri şekilde ölüm” diyerek duruma tepki gösterdiler.