Denizli’de denetimler sırasında durdurulan 15 kişilik bir minibüsün içerisinden 22 kişi çıktı. Tıklım tıklım dolu haldeki araçta tarım işçilerini taşıyan minibüs, polisin denetimine yakalandı. Ekmek parası için yola çıkan, tarım arazilerinde zor şartlar altında çalışan kadınların dönüş yolundaki çileli yolculukları objektiflere yansıdı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, okul çevrelerinde eş zamanlı denetim yaptı. Okul çevrelerinin güvenliği ve uyuşturucu madde satışının engellenmesine yönelik düzenlenen uygulamada, Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulu ve Karşıyaka Mahallesi’ndeki Hacı Yılmaz-Emine Urhan Ortaokulu’nun çevrelerinde denetimler yapıldı.

TAM 22 KİŞİ ÇIKTI
Denetimler esnasında, dikkat çeken görüntüler de yaşandı. Pamukkale İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yapılan denetimlerde Bayram K. idaresindeki 20 BM 812 plakalı minibüs polis ekipleri tarafından durduruldu.

Tarım işçilerini taşıyan minibüsün tıklım tıklım dolu olması dikkat çekti. Minibüsün içerisindeki koltuklarda ve koridorunda boş yer olmaması ve kucak kucağa seyahat eden yolcular şaşkınlık yarattı.

Minibüste haddinden fazla yolcu olduğunu gören polis ekipleri, koridordaki yolcuları minibüsten aşağı
indirildi.

Minibüs sürücüsü Bayram K. otobüste kaç kişi taşındığını soran basın mensuplarına, minibüste 18 kişinin bulunduğunu söyledi.

Minibüsteki yolcuları tek tek sayan polis ekipleri, 15 kişilik minibüse 22 kişinin bindirildiğini tespit etti.

Gergin görüntüsüyle dikkat çeken Minibüs sürücüsü Bayram K.’ye fazla yolcu taşıdığı gerekçesiyle 85 lira para cezası kesildi.