Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde “Akaryakıt Kaçakçılığı” yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yakalama çalışması yapıldı.

Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen çalışmalar esnasında ilimiz Sarayköy ilçesi istikametine seyir halindeki yarı römork ve tanker dorsenin durumundan şüphelenilmesi üzerine araç görevli ekiplerce takibe alındı. 

Takibe alınan araç gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu Yapılan kontrollerde çekici ve çekiciye bağlı tankerde yüklü bulunan yağın kaçak akaryakıt olabileceği değerlendirildiğinden gerekli kontroller yapıldı.Aracın akaryakıt taşıma belgesi bulunmadığı ve görevli personel tarafından yapılan ölçümünde araçta bulunan yağın geçersiz akaryakıt sınıfına girdiği tespit edildi.Yapılan aramalarda toplam 29.830 litre kaçak akaryakıt bulunarak el konuldu.

Devam eden çalışmalarda Sarayköy ilçesinde bulunan Atık Yağ Geri Dönüşüm Tesisi’nde arama yapılarak tanklar içerisinde bulunan kaçak akaryakıtlara el konuldu.Bahse konu tesis içerisinde gerekli inceleme ve araştırma yapılmak üzere faaliyetine son verilerek mühürlendi. 

Kaçak akaryakıt ile ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.