Meclis toplantısını yakın zamanda kaybettikleri Meclis Üyesi Ali Vural’ı anarak açan Meclis Başkanı Tosunoğlu, sonrasında sözü ilin ekonomik göstergelerine ilişkin sunumunu yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci’ye bıraktı. Her şeye rağmen 2017 rakamlarının oldukça olumlu olduğunu değerlendiren Keçeci, “Aralık ayı Denizli sanayi elektriğinde 194 bin MWh’i geçerek tüm zamanların en yüksek tüketim rakamını yakaladık. Benzer şekilde Denizli, doğalgaz tüketiminde de 2016’ya göre OSB’de %17, Sanayi’de %32 artışla tüm zamanların en çok tüketim rekoruna imza atmış. 2011 yılından Ekim 2017’ye kadar Denizli istihdamında %29 artış var.  2017 yılında 2016 yılına göre istihdam oranında % 5,93 artış gözlemliyoruz. Bunlar hep üretimin göstergeleridir.” dedi.

Konuşmasına istihdam oranları ve yatırım ile devam eden Keçeci, “İŞKUR’un açıkladığı işsizlik ödeneği başvurusuna göre, 2017 Kasım ayı 2016 yılı, Kasım ayına göre %21 azalış var. Denizli’ye verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarı geçen yılın tamamında yapılan yatırım tutarının %135 fazlası oranında gerçekleşmiş durumda. Bu rakamlar, 2018’in ilk Meclis Toplantısında yüzümüzü güldürdü.” diye konuştu.

DSO Ocak ayı Meclis toplantısına konuk olarak katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de gerçekleştirdikleri yatırımlardan ve hizmetlerden bahsetti. Başkan Zolan, Denizli halkına sundukları hizmetlerden de bahsettikten sonra; sanayicilere Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi’ne yatırım çağrısında bulundu.  Zolan, sözlerine şöyle devam etti: Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi’nin bu anlamda bir açığı var. Çünkü oraya gelen misafirlerimiz,  konaklamak isteyecek. Bu anlamdaki ihtiyacı karşılayabilmek için önceliğin sizlerde olmasını istiyoruz ancak siz yatırım yapmazsanız bu ihtiyacı karşılamak için belediye olarak biz yapacağız.” şeklinde konuştu. Zolan ayrıca son zamanlarda kamuoyunda merak edilen projelerle ilgili sanayicilerin sorularını yanıtladı ve gelecek projelerini de sanayicilere aktardı.