Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 32'ncisini düzenleyeceği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 5-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Amatör tiyatroların başkenti Denizli’de düzenlenecek festivale bu yıl 6’sı yabancı olmak üzere toplamda 24 grup katılacak. Yurt içi ve yurtdışından Denizli'ye gelecek grupların yanında atölye çalışmaları da festivale renk katacak. Tiyatro severlerin atölye çalışmalarına da katılabileceği festivale, Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi birbirinden değerli oyuncular katılacak. Ünlü sanatçılar atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini Denizlililerle paylaşacak. 

Ayrıntılı program: www.denizli.bel.tr/tiyatro/ 

Festival boyunca tiyatro severlerin ücretsiz olarak izleyebileceği Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin korteji ise 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17:00’de Denizli Valiliği önünden başlayarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulacak. Burada çelenk sunma töreni, açılış konuşmaları ve sokak gösterisi yapılacak. Festivale 300 dolayında amatör tiyatro oyuncusu katılacak. Denizlililerin tiyatroya doyacağı etkinlikte 3 sokak oyunu grubu 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu ise 30 oyunu sahneye koyacak. Denizli kent merkezinin yanı sıra, Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril’de de 8 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak. Tiyatro severler festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.denizli.bel.tr/tiyatro/ adresinden de ulaşabilecek.

Amatör Tiyatroların Başkenti Denizli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1984 yılında başlayan dev organizasyonun Denizli’nin marka değerine yakışır nitelikte devam ettiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanata da büyük önem verdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 32'incisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ile bir kez daha amatör tiyatroların başkentine yakışır bir organizasyon ile tiyatro severlerle buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Denizlimizin kültürel ve sanatsal gelişimi için de elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü Denizlimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Festivalimizin hayırlı olmasını diler, tüm hemşehrilerimizi bu güzel oyunlara davet ediyorum" diye konuştu. 

Uluslararası 32. Amatör Tiyatro Festivali Başlıyor