HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi , Antalya Ankara ve İzmir yol kesişimin de bulunan Üçgen Kavşağı’nda  oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için 2016 yılının Kasım ayında  Üçgen Köprülü kavşağı projesinde ilk kazmayı vurdu.  75 Milyon liraya mal olacak proje içinde Zeybek Köprülü kavşağı da  yer alıyordu.   Bölgedeki trafik akışını da engellememek için aşamalı olarak yapılan projede ilk olarak Zeybek Köprülü Kavşağı trafiğe açılırken daha sonra İzmir-Antalya yönü, Antalya-İzmir yönü ve Ankara-Antalya yönü trafiğe açıldı. Yapımı büyük bir hızla süren projede bugün Antalya Ankara yönü ve  İzmir-Ankara yönü karşılıklı olarak trafiğe açıldı.  Yapılan bu son açılışla köprülü kavşak tamamen faaliyete geçmiş oldu. 

ARTIK ZAMAN VE YAKIT KAYBI YOK

Bugün Köprülü kavşaktaki son çalışmaları yerinde imceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Antalya Ankara yönünü ve İzmir Ankara yönünü karşılıklı olarak trafiğe açtı. Üçgen Köprülü Kavşağı’nın bulunduğu yer olarak Denizli’nin kalbi olduğunu  söyleyen Başkan Zolan, “Burası Denizli’ye gelen herkesin geçtiği  ve Denizlililerin kullandığı bir yol. Bu nedenle çok büyük bir trafik yoğunluğu yaşanıyordu.  Günde 110 bin araç bu noktayı kullanıyor. Işıklarda bekleme süresinin yarım saate kadar çıktığı zamanlar oldu. Bu bölgede oluşan trafik nedeniyle zaman kaybı, yakıt kaybı ve çevre kirliliği oluşurken vatandaşlarımızda da strese neden oluyordu.” dedi. 

Kavşak projesinin tamamlanmasıyla  araçların hiçbir trafik ışığına takılmadan bölgeden geçmeye  başladığını söyleyen Başkan Zolan,  “artık boşa yakıt harcanmayacak. Stresli bir yolculuk olmayacak. Hava kirliliğinde önüne geçmiş oluyoruz.  Şuanda sadece Garajdan çıkan araçların izleyeceği yolda yapılacak olan çalışmalar var bunun dışında tüm bölgeler trafiğe açılmış durumda. “ ifadelrini kullandı. 

ZOR BİR İŞTİ ÜSTESİNDEN GELDİK

Projeye başlamadan önce çok düşündüklerini  hatırlatan Zolan, “buradan geçmeden bir yere ulaşmak mümkün değil. Bu araçlar geçerken 3 katlı bu devasa inşaatı yapmanın formüllerini aradık.  Bu nedenle etaplar halinde yapmaya karar verdik.” dedi.

Peyzaj çalışmları tamamlandığında projenin ayrı bir görsel güzelliğe kavuşacağını anlatan Zolan, “peyzaj ve yaya üst geçitleri hakkında çalışmalarımız devam ediyor.  Zaman çok kıymetli. Geri alınamyan tek şey zaman.  Yapılan bu projeyle insanların gereksiz zaman kaybını önlemiş olacağız. İnşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur.” Diye sözlerine son verdi.