HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 1984 yılından bu yana sürdürdüğü Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyun ile 5 Mayıs'ta perdelerini açan Denizli Büyükşehir Belediyesi Amatör Tiyatro Festivali'nde Edirne, İzmir, Kayseri, Uşak, Ankara, Afyon, İstanbul, Erzurum, Antalya, Aydın, Manisa, Trabzon ve Denizli ile birlikte Azerbaycan, Fas, Cezayir, İran, ve İngiltere'den olmak üzere toplam 24 tiyatro grubu katılıyor. 

Toplam 38 oyunu sahneye konacak

Denizli merkezin yanında Acıpayam,  Sarayköy, Tavas ve Çivril'de de beğeniye sunulan oyunlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi topluyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde sahne alacak gruplar ve tiyatrocuların festival programı boyunca 3 sokak oyunu grubu toplam 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu da 38 oyunu sahneye koyacak.  Festival kapsamında, ünlü tiyatrocu Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi birbirinden değerli oyuncular da söyleşileriyle renk katıyor.

Final 13 Mayıs'ta 

Programına www.denizli.bel.tr/tiyatro adresinden ulaşılabilecek festivalin 13 Mayıs'ta sahnelenecek kapanış oyunu ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda saat 20.30'da Cezayir Gleam Groupe Tiyatrosu'nun oynayacağı “Scream of Pain” olacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin kültür ve sanatla daha yoğun buluşması için çaba harcamaya devam ettiklerini belirterek, tiyatro sanatının kalbinin Denizli'de attığını söyledi. Denizlilileri oyunlara davet eden Başkan Zolan, tiyatro sanatının her geçen yıl Denizli'de daha da ilerlediğini söyledi.