HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de geçtiğimiz yıldan bu yana süren kavşak yapımlarında sona gelindi. Denizli izmir yolunda  kesintisiz ulaşımı sağlanması ve güvenli bir şekilde seyehat edilebilmesi için başlatılan Hal Köprülü Kavşağı'nın İzmir-Denizli yönü bugün  trafiğe açıldı. Kavşaktaki son çalışmaları yerinde inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  "Artık araçlarımız şehrin içine fazla yoğunluk vermeden, Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün de altından geçerek, kesintisiz bir şekilde Üçgen Köprülü Kavşakları'ndan Antalya Muğla istikametine transit geçiş yapabiliyor. 15-20 gün içinde Denizli-İzmir istikametini de trafiğe açacağız" dedi. 

Başkan Osman Zolan, "Denizli inşallah bu yatırımlarla trafik sorununu en eza indirecek. Amacımız gayemiz bu. Ben vatandaşlarımıza gösterdikleri sabır ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Artık bu eser 100 yıl burada kalacak" diye konuştu.



Artık Araçlar trafik ışığına takılmayacak

Yapılan bu yatıurımlarla kavşaklardaki trafik ışıkları bekleme sürelerinin de ortadan kalktığını belirten Zolan,  "Üçgen'de 15-20 dakikaya varan beklemeler söz konusuydu. Araçların beklemesinde kullandığı yakıt bedeli, çevre kirliliği, zaman kaybı ve bunlara bağlı insanımızın strese girmesine neden olan  tüm etkenleri ortadan kaldırıyoruz inşallah. Zaman anlamında mükemmel bir kazanım olacak. Vatandaşımız yakıttan tasarruf edecek. Bu eserler vatandaşımızın cebine tekrar, yakıta daha az bedel ödeyerek girecek. Hava kirliliği ve stres de azalmış olacak. Denizlimize hayırlı uğurlu olsun, halkımız güle güle kazasız belasız kullansın inşallah. Allah'ım daha güzel işleri hep beraber yapmayı bize nasip etsin." dedi. 

50 metre genişliğinde kavşak

Denizli-İzmir karayolunda trafiğin kesintisiz ve güvenli bir şekilde akmasının amaçlandığı Hal Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasını oluşturacak. Art germe tekniği ile inşa edilen köprü 3 gidiş, 3geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak. Yaklaşık 30 metre genişlikte olacak köprünün, uzunluğu ise 313 metre. Denizli-İzmir karayolunda ışık bekleme sürelerini ortadan kaldıracak kavşak ile trafik güvenliği had safhaya çıkacak.