HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve tanıtılması için başlatılan kurslarda 1179 kursiyer ücretsiz olarak eğitim görüyor. Kursiyerler arzu ettiği takdirde bu kurslarda ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Sanatları Kursları Satış Merkezinde satışa çıkarabiliyor.  Kursiyerlerin ortaya çıkardığı ürünleri geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlene sergiyle vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da ikincisini düzenleyerek el emeği ürünleri vatandaşlarla buluşturdu.   2’inci Geleneksel Türk El Sanatları ve El Becerileri Karma Sergisi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Eski Sümerbank Mağazası'nda açıldı. 2-14 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan serginin açılışını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Valisi Hasan Karahan yaptı.

Açılışın ardından 1179 kursiyerin hazırladığı 3 bin 291 eserleri tek tek inceleyen Vali Karahan ve Başkan Zolan kursiyerlerden ürünler hakkında bilgi aldı.   Serginin ilk gününde vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

32 branşta eğitim veriliyor

Tezhip, Minyatür, Çini, Seramik, Kâğıt Rölyef, Cam Boncuk, Deri El Sanatları, İpek Böceği Kozasından Aksesuar Yapımı, Tel Kırma, İğne Oyası, Dantel Anglez, Filografi, Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama, Dekoratif Ahşap Süsleme, Keçe Aksesuarları Yapımı, Sanat Kili ve Çiçek Kili Modelleme, Pasta Yapımı ve Sunumu, Aşçılık, Ahşap Boyama, Örgü Tekniği, Ahşap Oyma (Nah’t),Taş Baskı, Kitre Bebek, Geleneksel Türk El Sanatları, Bez Bebek, Saçaklama, Quilling Yapımı, Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalaj Aksesuar Yapımı, Tutkallı Hamur Çiçek, Kazaziye(Gümüş Takı İşlemeciliği),Kadın Giyim ve Modelistlik, Giyim Üretimi ve Pike Dikimi branşlarında çok sayıda eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 32 dalda açtıkları el becerileri kursları ile kursiyerlerin yetenek ve becerilerinin ortaya çıktığını söyledi.