HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 32'ncisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin korteji yapıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen korteje, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için gelen yerli ve yabancı tiyatro grupları ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyüşe geçen gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar devam eden korteje katıldı. Denizlilerin cadde boyunca yoğun ilgi gösterdiği kortej renkli görüntülere sahne oldu. Makyajları ve kostümleri ile dikkat çeken tiyatrocular şarkı söyleyip dans ettiler. 

Başka yerde yok

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, 1984’ten bu yana devam eden tiyatro festivalinin dünyada başka bir ülkede olmadığını vurguladı. Değirmenci, ”Bu festivalimizin devam etmesi hepimizin, Denizli’nin gururudur. Festivalin gerçekleşmesinde emek veren başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulan kortejin ardından Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği tiyatrocularının yaptığı sokak gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.  

Denizli ünlü tiyatrocuları ağırlayacak 

Yurt içi ve yurtdışından Denizli'ye gelen grupların yanında atölye çalışmaları da festivale renk katacak. Tiyatro severlerin atölye çalışmalarına da katılabileceği festivale, Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi birbirinden değerli oyuncular katılıyor. Ünlü tiyatro sanatçıları atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini Denizlililerle paylaşacak. 300’e yakın amatör tiyatro oyuncusunun yer aldığı festivalde 3 sokak oyunu grubu toplam 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu da 38 oyunu sahneye koyacak. Denizli kent merkezinin yanı sıra, Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril’de de 8 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Tiyatro Grupları 

Denizli Büyükşehir Belediyesi 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde sahne alacak gruplar şöyle: Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Salihli Fen Bilimleri Okulları, İzmir Narlıdere Umut Tiyatro Topluluğu, Anatole Sokak Oyuncuları, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği, Ankara Birinci Peron Tiyatro, İstanbul Tuzgem, Antalya Kepez Belediye Tiyatrosu, Antalya Tiyatro Ütopya, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Erzurum Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu, Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü, Afyon Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aydın Efeler Belediye Tiyatrosu, Erciyes Üniversitesi Düşler Sahnesi, Trabzon Eski Sahne, Avcılar Belediye Konservatuarı, İlter Baturay Sun Art Devinim Tiyatrosu, Azerbaycan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fas Dramatic For Artistik Creation, Cezayir Gleam Groupe, İran Turan Tiyatro Topluluğu, İran Kian Art Group, İngiltere Trans Mitter Performance Signdance Collective."