HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz yıl Denizli’de ilki düzenlenen Kitap fuarının bu yıl ikincisi düzenleniyor. 150 yakın yayınevinin katılacağı fuarda Denizlili yazar ve şairlerin 30 eserleri  Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları adı altında vatandaşlarla buluşacak. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart- 8 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Denizli 2’inci Kitap Fuarı öncesi Denizlili şair ve yazarlarla bir basın toplantısı düzenledi. Konusu Denizli olan her türlü eseri 2006 yılından bu yana Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak yayınladıklarını ifade eden Zolan, bu güne kadar  144 eser yayınladıklarını ifade etti. Yayınlanan tün eserlerin Denizli tarihine ışık tuttuğunu anlatan Zolan, “Bu eserlerin hepsi Denizlili şair ve yazarlar tarafından kaleme alınan eserler. Kendi eserlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak müsaade eden Şair ve yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleceğe bunları bırakacağız. Bu eserler Denizli tarihi için birer kaynak kitap haline gelecek.  Denizli’yi araştırmak isteyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına bakarak Denizli’nin geçmişini ve güzelliklerini öğrenecek.” dedi. 

KİTAP FUARI BU SENE DAHA GENİŞ KAPSAMLI OLACAK

Geçtiğimiz yıl Denizli’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Zolan, “Daha önce Denizli’de kitap fuarı yapılmamıştı. Birincisini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Bu yılda 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında Kitap Fuarının ikicisini gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıla göre daha geniş kapsamlı bir fuar olacak. Şuana kadar 140’ın üzerinde yayınevi katılmak için başvuruda bulundu.” İfadelerini kullandı. 

YAZAR VE ŞAİRLER TEK TEK ESERLERİNİ TANITTI

Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından 30 kitap yazarı tek tek eserlerini tanıttı.  Denizli’ Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Şair ve yazarlar, eserlerin uzun  araştırmalar sonucu kaleme alındığını ve her birinin  Denizli tarihine ve Kültürüne ışık tuttuğunu ifade etti. 

2’inci Kitap Fuarında Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları bünyesinde bulunacak 30 kitap şu şekilde: