Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra turizm, eğitim, spor, sağlık ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla kentin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yılın mayıs ayında kestane şekeri üretim tesisi kuracak olan Buldan ilçesindeki Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne 4000 payla ortak oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yılda yaklaşık 200 ton kestane üretimi yapan Alandızlılar ile yaptığı işbirliği sonucu kurulan kestane üretim tesisi ilk ürünlerini almaya başladı. Kestaneyi işleyerek katma değeri yüksek ürün elde etmeye başlayan Alandızlılar bu sevinçlerini kendilerine destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile paylaştı. 

Büyükşehir her zaman üreticinin yanında

Bu kapsamda Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Remzi Salman ve beraberindekiler sunulan desteklerden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Kestanenin işlenmesiyle kazançlarının daha verimli olacağını anlatan Salman, “Her zaman üreticinin yanında olan Denizli Büyükşehir Belediyemiz kestane üretim tesisimiz için de destek vererek bizleri yalnız bırakmadı. Her koşulda yanımızda oldunuz. Şahsım ve Alandızlılar adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

"Denizli'nin güzelliklerine yeni güzellikler ekliyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, tesisin ilk ürünlerini almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. "Her gün Denizlimizin güzelliklerinin üzerine yeni güzellikler koymaya devam ediyoruz" diyen Başkan Osman Zolan, "Biz her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu güzellikler Denizlimize kazanç olarak dönecek" dedi. İlk üretimi yapılan kestane çikolatası için Alandızlıları tebrik eden Başkan Osman Zolan, "İnşallah ilerleyen süreçte kestane şekeri ve diğer ürünlerini de üreteceksiniz. Alandızımıza, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.