HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen kitap fuarı dün başladı. 8 Nisan'a kadar sürecek fuarın resmî açılışı ise bugün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan'ın yanısıra Denizli protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dünyada milletler bilgiyi üretenler ve tüketenler olarak ikiye ayrıldı. Bu millet tarih boyunca bilgiyi üreten milletlerden olmuştur.  Bundan sonra da bilgiyi üreten milletlerden olmak zorundadır. " dedi.

Denizli için kitap fuarının çok önemli olduğunu vurgulayan Zeybekci, "2004 yılında Denizli Belediye Başkanı olduğumuzda yokluğunu en çok hissettiğimiz şey Denizli ile ilgili kitaplardı. Önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile başladık. Eski kayalık mahallesine 15 Mayıs Mahallesi adını verdik ve 15 Mayıs gününü Denizli de milli mücadele günü olarak ilan ettik ve kutlamaya başladık. O dönemde Denizlili yazarlarımızı Denizli Belediyesi olarak teşvik ettik.  O kadar çok kahramanlarımız var ki dönüp Server Gazi'yi anlatsak, Mehmet Gazi'yi anlatsak Fatma Yıldız'ı anlatsak Başka kültürlerin elinde olsa bunlardan binlerce kitap yüzlerce film çekerler." İfadelerini kullandı. 

EN BÜYÜK ZENGİNLİK BEŞERİ SERMAYEDİR

Günümüzde yetişen çocukların kitap kokusundan uzak şekilde yetiştiğine dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz kitap fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuarımız tam hazırlıklı olmamasına rağmen başarıya ulaştı. Bu sene daha kapsamlı daha geniş kitaplarımızın ve yazarlarımızın olduğu bir etkinlik gerçekleştiriyoruz.  İstiyoruz ki Denizlimiz kültürün bir şehri olsun, geçmişle ilgili hiç bir şey örtülü kalmasın. Bir ülkenin en büyük zenginliği beşeri sermayesidir. Yetişmiş insan gücüdür. Eğer yüzyıl hesap ediyorsanız insan yetiştireceksiniz. İnsanın yetiştirilmesinde ana yol kitaptır eğitimdir. Bu yüzden bu fuarı çok önemsiyoruz. " dedi.