HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha önce İzmir-Antalya yönü trafiğe açılan dün de Antalya-İzmir istikameti trafiğe açılan Üçgen köprülü kavşağında incelemelerde bulundu. Köprülü kavşak çalışmalarında sona gelindiğini anlatan Zolan, köprü inşaatına başlamadan önce bu bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde 15-20 dakikalara varan bekleme sürelerinin yaşandığını söyledi. 
Üçgen kavşağının Denizli’nin kalbi olduğuna vurgu yapan Zolan, “ulaşım anlamında herkes buradan geçmek zorunda. Burada bir düzenleme yapmak gerekiyordu.  Günde 110 bin aracın geçtiği bu bölgede, istedik ki insanlar hangi yönden gelirse gelsin beklemeden yoluna devam etsin.” Dedi. 

Projenin Denizli Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından hazırlandığını ifade eden Başkan Zolan, “ulaşımın kalbi burada atıyor. En çok sıkıntı yaşadığımız yer de burasıydı.  2 yönünü açtığımız köprülü kavşağın İzmir-Ankara ve Ankara İzmir istikametini de 15- 20 gün içinde açarak trafiği rahatlatacağız.” dedi. 



PEYZAJ ÇALIŞMALARI İÇİN İHALE YAPILDI

Projenin görselliğine de oldukça önem gösterdiklerini söyleyen Zolan, “peyzaj çalışmaları içinde ihalemizi gerçekleştirdik. İnsanlarımız bu yoldan geçerken yeşilliklerin arasından geçecek. Çok zahmetli bir projeydi. Her yönüyle yaptık. 15 ayın sonunda projeyi bitirmiş olacağız.” İfadelerini kullandı. 

KÖPRÜ YAPIMINDA HANGİ MALZEMELER KULLANILDI

Köprü yapımında  gözükmeyen çok emek olduğunu söyleyen Zolan, “Uzunlukları 50 metreyi bulan  616 kazık köprünün sağlam olması için yerleştirildi. Şuana kadar 70 bin metreküp beton, 7 bin ton da demir kullanıldı.  Şuanda yüzde 65’ni kullanımına sunduğumuz  köprülü kavşağın 20 gün içinde tamamını vatandaşların hizmetine sunacağız.  Denizli’mize şimdiden hayırlı olsun.”  diye konuştu. 

NEDEN PREFABRİK YAPMADIK

Şehrin merkezine yerleştirilen bu köprülerin daha kullanışlı ve estetik görünmesi için ART gerdirme sistemiyle inşa edildiğini söyleyen Başkan Zolan, “eğer prefabrik köprü yapsaydık daha dar bir köprüye ve estetik açıdan kötü görüntülü bir köprü yapmış olacaktık. Burayı beton yığını haline getirmek istemedik. Çevreyi görsellik olarak rahatsız etmeyecek sistem bu sistemdi. Estetik bir yapı yaptığımızı düşünüyorum.” 



YÜKLENİCİ FİRMA BURADAN PARA KAZANAMADI

Zeybek Köprülü Kavşağı ve Üçgen Köprülü Kavşağının tek ihaleyle yapıldığını söyleyen Zolan, 2 köprü için 60 milyon lira harcandığını söyledi. Peyzaj çalışmaları ve yaya geçitleriyle beraber toplam maliyetin 75 milyonu bulacağını söyleyen Zolan, “ihale yapıldıktan sonra demir ve çimentoya çok ciddi zamlar geldi. Yüklenici firma aslında burada bir fedakarlık göstererek işi bırakma gibi bir eyleme hiç girmedi. Yüklenici firma buradan neredeyse para kazanmadı diyebiliriz. Yüklenici firmaya özverili çalışmlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim.” dedi. 

MART SONUNDA HEPSİ YÜZDE 100 ÇALIŞIR HALE GELECEK

Hal kavşağı ve Sanayi bağlantı yolu hakkında da bilgiler veren Zolan, “mart ayında, hem hal kavşağımız, hem sanayi köprülü kavşağımız, hem de üçgen köprülü kavşağımız yüzde 100 çalışır hale gelecek. İnşallah bu ay sonunda ulaşım noktasında Denizli rahata erecek.” diye sözlerine son verdi.