Haberdenizli.com

Bir süre önce Denizli'nin Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanıp bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamaya son verecek Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonu inşaatında sona geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden tesiste Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan günlük 80 ton evsel katı atığın nakil işlemi gerçekleştirilecek. Yaklaşık 9.000 metrekare büyüklüğündeki alanda inşa edilen aktarma istasyonu ile 2 ilçeden toplanan evsel katı atıklar küçük araçlardan büyük araçlara aktarılarak Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşınacak. Tesis ile hem trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş, hem de 2 ilçede daha vahşi depolama alanlarından vazgeçilmiş olunacak.

Acıpayam ve Serinhisar'da Vahşi Depolamaya Son 

Atıklar Ekonomiye Geri Kazandırılacak

Projenin hayata geçirilmesi ile söz konusu ilçelerden tesise karışık olarak getirilecek evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli depolama suretiyle bertaraf edilecek. Burada atık piller geçici olarak depolanacak ve ambalaj atıkları ise ekonomiye geri kazandırılacak. Tesis ile katı atıkları vahşi depolayan Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde oluşan insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalkacak.

Vahşi Depolamaya Son 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışına uygun çalışma yürütmeye devam ettiklerini söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çevre hassasiyetine çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, bir süre önce de Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamladıklarına dikkati çekerek, “Acıpayam ve Serinhisar ilçelerimizde yapılan vahşi depolamaya son veriyoruz. Böylelikle vahşi depolamanın başta insan ve ekolojik çevreye olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Yakın zamanda yapımı sona erecek Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonumuz şimdiden başta Acıpayam, Serinhisar ve Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Acıpayam ve Serinhisar'da Vahşi Depolamaya Son Resim Özellikleri