HABERDENİZLİ.COM

Bulgaristan’ın Stara Zagora kentinde 22-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda Denizli’yi ve Türkiye’yi gururla temsil edip, şampiyon olan milli atlet Alperen Acet, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, mili atlet Alperen Acet, antrenör Cavit Ceylan ve beraberindekiler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. İbanoğlu, “Yapılan güzel tesislerle, iyi sonuçlar almaya başladık. Son dönemde Alperen geçen sene gençlerde bu sene de yetişkinlerde Balkan şampiyonu oldu” dşye konuştu.

“Alperen hem Denizlimizin hem de ülkemizin gururu”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şampiyonada başarı gösteren milli atlet Alperen Acet, antrenör ve idarecilerine teşekkür etti. Başkan Osman Zolan, “Alperen hem Denizlimizin hem de ülkemizin gururu. Çok öncelerden Denizli’de başlayan çalışmalar bugün meyvesini verdi. Alperen’deki üstün yetenek ve yeteneği ortaya çıkaran hocalarımızla birlikte yapılan tesislerde bütünleştiğinde sonuç olarak başarı geliyor. Balkan Şampiyonluğu önemli, tebrik ediyorum, Yalnız bu bir başlangıç, İnşallah Avrupa, Dünya şampiyonalarında ve Olimpiyatlarda altın madalya görmek isteriz ” dedi.

Denizli’yi başarıyla temsil etti

Şampiyonada Türkiye 5 altın, 6 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 19 madalya kazandı. 20 yaşındaki Denizlili milli atlet Alperen Acet  ise şampiyonada altın madalyaya ulaşmayı başardı. 2.24m ile altın madalyaya uzanan Alperen Acet, 40 yıl aradan sonra yüksek atlamada ülkemize Balkan Şampiyonluğunu getiren isim oldu. Yaptığı derece ile Acet yüksek atlama branşında Avrupa’da 7. sıraya Dünya’da ise 11. sıraya yükseldi.