HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği organizasyonda gençler ile bir araya geldi. "Gençler Başkan'a Soruyor"  adlı programa, Başkan Osman Zolan'ın yanı sıra Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak ve gençler katıldı. Gençlik Meclisi Başkanı Sak, Başkan Zolan'ın her zaman gençlerle bir arada olmayı ve gençlerin fikirlerine önem vermeyi seven birisi olduğunu vurgulayarak, "Denizli’de gençler için neler yapılıyor ve gençler neler yapılmasını umar? Bunlarla ilgili sohbet edeceğiz. Bugüne kadar her konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum" dedi. Katılımları için tüm gençlere teşekkür eden Başkan Zolan ise yeni dönemde hayata geçirecekleri gençlik projelerini anlattı.  Eğitim ve Kariyer Merkezi projesinden bahseden Başkan Zolan, "Buradaki amacımız siz değerli gençlerimizin donanımlarını daha da artırarak özellikle istihdam anlamında talep edilen mesleki özellikler noktasında eğitimler verilmesini sağlamak" dedi.

Gençler Sordu Başkan Osman Zolan Yanıtladı

Ege'nin en büyük gençlik festivali olacak "Gençfest"

Ege'nin en büyük gençlik festivali olacak "Gençfest"i Denizli'de yapmak istediklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Bunu da güzel bir alanda güçlü bir şekilde başlatmak düşüncesindeyiz. Gençlik kampları noktasında da çalışmalar yapmak istiyoruz. Öğrenci Yaşam Merkezleri projemiz var. Denizli’de öğrencilerin yoğun olduğu bölgeler öncelikli tutularak buralarda çamaşırhane, çorba dağıtım büfeleri, kitap değişim istasyonları ve öğrenci başvuru merkezleri kurulacak.  Gençlerimizle Geçmişe projemiz ile, Denizli’deki tüm gençlerimiz için Bursa, Çanakkale, İstanbul, Ankara gibi tarihi yerlere ücretsiz geziler düzenlenecek. Kodlanan Değil, Kodlayan Denizli projemizle şehir merkezi ve ilçelerimizde yaşayan çocuk ve gençlerimize robotik kodlama eğitimleri verilecek. Türkiye’nin En Başarılı Gençlik Projesi Ödülü’ne sahip Genç Denizli projemiz kapsamında verdiğimiz ücretsiz kültür sanat kurslarının sayısı 2 katına çıkacak. Uzun yıllardan bu yana devam ettirdiğimiz ve maddi durumu iyi olmayan gençlerimizin eğitimlerine büyük katkı sağlayan Eğitim İçin El Ele Projemiz önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edecek. Bunun yanında belirli sayıda başarılı öğrencilerimize yabancı dil eğitimi imkanı sağlanacak."

Gençler Sordu Başkan Osman Zolan Yanıtladı

Yeni Bir Üniversite - 10 Bin Gencimize İstihdam İmkanı

Öğrenci nüfusunun yüksek olduğu Denizli’yi akademik alanda da söz sahibi yapmak amacıyla ikinci bir üniversite kurulması için gerekli her türlü çalışmanın yapılacağını müjdeleyen Başkan Osman Zolan, "10 Bin Gencimize İstihdam İmkanı" projesini şöyle açıkladı: "Kalifiye ve ara eleman yetiştirecek meslek edindirme kursları ile 10 bin gencimize istihdam imkanı sağlanacak. Bu kapsamda İŞKUR ve Halk Eğitim destekli Kariyer Yönlendirme Merkezi ile işverenler ile iş arayanlar arasında koordinasyon kurulacak." Başkan Osman Zolan'ın yeni dönemde hayata geçireceği gençlik projeleri gençlerden tam not alırken, program soru-cevap şeklinde devam etti.