HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganı ile bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’ne damgasını vurdu. 5 gün süren festivalde Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Denizli standı ziyaretçi akınına uğradı. Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Denizli standını ziyaret edenler arasında yer aldı. Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, toprak çömleğin yapım aşamaları gibi farklı sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere sergiledikleri zeybek oyunu ile görsel bir şölen yaşattı. 

Erdoğa’a kaftan hediye edildi

Denizli standını ziyaret eden Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a kağıt rölyeften yapılan kaftan hediye edildi. Denizli standına yoğun ilgi gösteren Konfederasyon Başkanı Erdoğan, Yatağan bıçaklarına yoğun ilgi gösterdi. Standa demir döven Erdoğan, çömlek yapımı, Serinhisar leblebisi ve Buldan dokuma tezgahıyla da yakından ilgilendi.

“Geleneklerimizi geleceğe taşıyacağız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geleneklerin geleceğe aktarılmasını önemsediklerini belirterek, “Bizi biz yapan kadim medeniyetimizin temellerini oluşturan gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu nedenle 3 yıldır aralıksız olarak katıldığımız Etnospor Kültür Festivali’ni önemsiyoruz. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.