Haberdenizli.com

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ulaşımda çığır açacak projeleri tek tek tamamlanarak hizmete giriyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Üçgen Köprülü Kavşakları, Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu, Akhan virajı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehit Er Doğan Acar Yaya Üst Geçidi ile Üniversite Yaya Üst Geçidi hizmete girdi. Yakıttan ve zamandan büyük tasarruf sağlayarak can güvenliğini had safhaya çıkaran projeler vatandaşlardan tam not aldı. Büyükşehir Belediyesinin Üçler mevkiindeki 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu ve İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak Yeni Cadde projesi ise tüm hızıyla devam ediyor. 

Denizli'nin kalbi Üçgen'de atıyor

Denizli’nin şehir içi ve şehirler arası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşakları yeni ve modern görünümüyle Denizli’nin gururu olacak. İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Meydanı, Denizli Büyükşehir Belediyesinin rüya projesiyle muhteşem bir esere dönüşecek. Peyzaj düzenlemesi devam eden dev proje İzmir-Antalya, İzmir-Ankara ve Ankara-Antalya gidiş-geliş yönleri yan yollar ile birlikte trafiğe açıldı. Kalp görünümünde yapılan Üçgen Köprülü Kavşaklarının trafiğe açılmasıyla birlikte şehir trafiği büyük ölçüde rahatlamaya başladı. 

Denizli Ulaşımda Çağ Atlıyor

Hal Köprülü Kavşağı

Ulaşım alanında yaptığı yatırımlarla kent trafiğinin daha akıcı olmasını hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hal Köprülü Kavşağı projesini de trafiğe açtı. Proje Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasını oluşturacak. Art germe tekniği ile inşa edilen köprü 3 gidiş, 3geliş olmak üzere toplam 6 şeritli yapıldı.  

Denizli Ulaşımda Çağ Atlıyor

Trafik daha da akıcı olacak

İzmir Bulvarı üzerinde 1 ve 2. Sanayi ile 3. Sanayi bölgelerinin kesişiminde inşa edilen Sanayi Bağlantı Köprüsü ile sanayi siteleri arasındaki trafik akışı hız kazandı. Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün kullanıma açılmasının ardından 30 metre genişliğindeki Yeni Cadde projesi de hayata geçecek. Yeni Cadde, İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayarak, Örnek Caddesi, Ahi Sinan Caddesi ve Merkezefendi Caddesi trafiğinin daha da akıcı olmasına imkan tanıyacak.

Denizli Ulaşımda Çağ Atlıyor

 Otopark yatırımları ile trafik daha da rahatlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin trafiği daha da rahatlatmak adına hayata geçirdiği otopark yatırımları da tek tek hizmete giriyor. Bu kapsamda tamamlanan 700 araç kapasiteli 15 Mayıs Katlı Otoparkı hizmet vermeye başlarken, 245 araç kapasiteli Çamlık Katlı Otoparkı ise kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak.

Denizli Ulaşımda Çağ Atlıyor